BIST 9.006
DOLAR 32,31
EURO 35,07
ALTIN 2.279,76
HABER /  DÜNYA

Rusya'da alarm! 20 bin kişi tahliye edildi

Rusya'nın başkenti Moskova'da bomba alarmı verildi. Bölgede, birden fazla bomba konmuş olma ihtimaline karşı 20 binden fazla kişi tahliye edildi.

Abone ol

TASS haber ajansının emniyet kaynaklarına dayandırarak verdiği habere göre, Moskova şehir merkezinde, aralarında alışveriş merkezleri, tren istasyonları, üniversiteler ve otellerin de bulunduğu 30'dan fazla binaya yönelik telefonla yapılan kaynağı belirsiz bomba ihbarları nedeniyle tahliyeler başlatıldı.

Binalardan 20 binden fazla kişinin tahliye edildiği kaydedilirken, ihbarların devam ettiğine de vurgu yapıldı.

Etkilenen yerler arasında başkentin en büyük demiryolu istasyonlarından üçü, Kızıl Meydan'ın yanında bulunan ünlü alışveriş merkezi GUM da dahil olmak üzere bir düzineden fazla alışveriş merkezi ve içlerinde Moskova Devlet Tıp Üniversitesi ve Moskova Devlet Enstitüsü de olmak üzere en az üç üniversite yer aldı.

Dün Rusya'nın aralarında bazı büyük şehirlerinin de bulunduğu 22 şehirde kaynağı belirsiz telefon ile bomba ihbarları yüzünden 45 bin kişinin tahliye edildiği, bugün ise 17 şehirde 190 binaya yönelik ihbarlar yapıldığı ifade ediliyor.

Polislerin birden fazla noktada bomba olmasına karşı önlem aldığı bildiriliyor. Ekipler bomba uzmanı köpeklerle binaların içerisine giriyor. Kızıl Meydan'ın yakınında bulunan bölgede tren istasyonu, pek çok alışveriş merkezi, üniversite binası bulunuyor.