BIST 9.525
DOLAR 32,58
EURO 34,77
ALTIN 2.508,61
HABER /  DÜNYA

Rusya Türkiye'de ihracat ofisi açmaya hazırlanıyor

Türkiye ile Rusya arasında artan ticaret hacmi yüzde 21.5 arttı. Rusya kendi şirketlerinde kolaylık sağlamak için gelecek yıl Türkiye’de ihracat ofisi açmaya hazırlandığını duyurdu.

Abone ol

RUSYA ile Türkiye arasındaki ticari hacim artış yönünde. İki ülke ticaret hacmi yüzde 21.5 arttı. Türkiye ile Rusya arasında uzun zamandır 100 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefi var.

Dünya gazetesinden Kerim Ülker'in haberine göre Moskova tarafı, iki ülke arasında artan ticaret hacmi için kendi şirketlerine destek sunmak amacıyla önemli bir adım atmak üzere.

Rusya İhracat Merkezi Grubu (Russian Export Center Group-REC) gelecek yıl Türkiye'de ofis açmaya hazırlanıyor. 2019 yılı içerisinde açılması planlanan ofisin duyurusunu ise Mısır'ı ziyaret eden Russian Export Center Group Direktörü Andrey Slepnev verdi. 

2 KITADA OFİSİ VAR
İki farklı 2 kıtada 8 ofislerinin bulunduğunu belirten Slepnev, şöyle konuştu:  "REC'in 2 farklı kıtada toplam 8 ofisi var. Bunlar, Azerbaycan, Çin, İran, Belarus, Kazakistan, Özbekistan, Tacikistan, Vietnam. Türkiye'nin yanı sıra Mısır, Güney Afrika gibi ülkelerin de eklenmesiyle bu rakamın artacağı öngörülüyor. "