BIST 9.037
DOLAR 32,32
EURO 35,10
ALTIN 2.295,58
HABER /  DÜNYA

Rusya resmen açıkladı! Çekiliyoruz

IŞİD'i vurma iddiasıyla Suriye'ye giren Rusya geri çekiliyor. Rusya Savunma Bakanı Sergei Şoygu, çekilme için bugün hazırlık yapıldığını açıkladı.

Abone ol

Rusya, Suriye'nin Lazkiye kentindeki üstten savaş uçaklarının ayrılmaya başladığını açıkladı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, dün, Suriye’deki Rus askeri varlığının kısmi geri çekilmesi için emir vermişti. Bugün ise hazırlıklar yapılıyor.

TECHİZAT UÇAKLARA YÜKLENDİ

Rusya Savunma Bakanı Sergei Şoygu ise bugün yaptığı açıklamada, Suriye’de bulunan Hmeymim hava üssünde görevli teknik personelin ülkelerine dönmek üzere hazırlık yaptığını ve askeri teçhizatın ise uçaklara yüklendiğini duyurdu.

TEKNİK EKİP HAZIRLANMAYA BAŞLADI

Açıklamada, “Hava üssünde görevli teknik ekip, uçakları Rusya’daki hava üssüne gitmek üzere uzun menzilli uçuş için hazırlamaya başladı. Personel teçhizatı ve malzemeleri askeri kargo uçağın yükleme görevini yerine getiriyor.

TEKNİK İNCELEME İÇİN MOLA

Hmeymim hava üssündeki uçaklar, Rusya’daki ana üsse gerçekleştirecekleri uçuşlarını askeri nakliye uçaklarının gözetimiyle tamamlayacak. Uçuşun 5 bin kilometreden daha uzun sürmesi halinde, uçaklar Rusya’daki havaalanında yakıt ikmali ve teknik inceleme için mola verecek” denildi.