BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,92
ALTIN 2.439,65
HABER /  GÜNCEL

Rusya: Kırım'a nükleer bomba yerleştirme hakkımız var

Dışişleri Bakanlığı'nın silahsızlanmadan sorumlu yetkilisi Mihail Ulyanov, "Şu anda orada nükleer silah var mı bilmiyorum. Bu konuda bir plan olup olmadığını da bilmiyorum. Ancak ilke olarak Rusya bunu yapabilir" dedi.

Abone ol

Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan bir yetkili, geçen yıl ilhak ettikleri Kırım'da nükleer silah konuşlandırma hakları olduğunu söyledi.

Interfax haber ajansına göre, Dışişleri Bakanlığı'nın silahsızlanmadan sorumlu yetkilisi Mihail Ulyanov, "Şu anda orada nükleer silah var mı bilmiyorum. Bu konuda bir plan olup olmadığını da bilmiyorum. Ancak ilke olarak Rusya bunu yapabilir" dedi.

Ulyanov ayrıca, Avrupa'da konvansiyonel silahların azaltılması konusunda yeni müzakerelere hazır olduklarını da söyledi.

Moskova, Salı günü Avrupa Konvansiyonel Kuvvetler Anlaşması'ndan (AKKA) çekildiğini açıklamıştı.

NATO'dan Moskova'ya suçlama

Bu arada, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, geçen ay varılan ateşkes anlaşmasına rağmen Rusya'nın Doğu Ukrayna'daki ayrılıkçı güçleri eğitmeye ve silahlandırmaya devam ettiğini söyledi.

Brüksel'deki NATO karargahında açıklamalar yapan Stoltenberg, Moskova'ya bölgedeki güçlerini çekme çağrısı yaptı.

Genel Sekreter, ayrıca ateşkes denetçilerine yönelik sınırlamaların kaldırılmasını istedi.

Rusya'nın Ukrayna'daki eylemlerini "agresif" olarak niteleyen Stoltenberg, Moskova'nın uluslararası hukuku ihlal ettiğini ve Soğuk Savaş'tan sonra oluşturulan güvenlik düzenine sekte vurduğunu savundu.