BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,80
ALTIN 2.508,38
HABER /  GÜNCEL

Rusya ile uçak krizinden sonra bir ilk!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya'nın Soçi şehrinde görüştü.

Abone ol

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Karadeniz Ekonomik İşbirliği 36. Bakanlar Konseyi'ne ev sahipliği yapan Rusya'nın Soçi kentinde bir araya geldi.

Çavuşoğlu ve Lavrov görüşmesi, 24 Kasım 2015 tarihinde Rusya uçağının düşürülmesinin ardından Rusya ile Türkiye arasında yapılan ilk yüz yüze üst düzey görüşme olması bakımından önem arz ediyor.

Görüşmenin basına açık bölümünde gazetecilere kısa bir açıklama yapan Lavrov, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e mektup göndermesi ardından Çavuşoğlu'yla bir araya geldiği için memnun olduğunu belirtti.

Lavrov, Çavuşoğlu ile yaptığı görüşmenin 'ilişkilerin normalleşmesine doğru tonu vereceğini' umduğunu da ifade etti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu gorüşme sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu, "Suriye konusunda Rusya ile koordineli olacağız" dedi.

ÇAVUŞOĞLU'NDAN RUSYA'YA TEŞEKKÜR

Bu arada Çavuşoğlu, görüşme öncesinde katıldığı 34. Bakanlar Konseyi'ne ilişkin bir açıklama yaptı. Çavuşoğlu Twitter hesabından yaptığı açıklamada, konsey toplantısının verimli geçtiğini belirterek dönem başkanı Rusya'ya teşekkür etti.

ERDOĞAN VE PUTİN NE ZAMAN BİR ARAYA GELECEK?

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ağusos ayında bir araya gelebileceğini söyledi.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov ise, Putin'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Eylül'de yapılacak G20 zirvesinden önce buluşacağını belirtti.