BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,73
ALTIN 2.498,52
HABER /  GÜNCEL

Rusya: 'Askerlerimiz yanlışlıkla Ukrayna'ya geçmiş'

Rusya, Ukrayna'da yakalanan 10 Rus akeri için "Sınırı yanlışlıkla geçmişler" dedi. Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yetkili, "İşaretsiz alandan geçmişler, zaten Ukraynalı birliklere de zorluk çıkarmamışlar" diye konuştu.

Abone ol

Rusya, Ukrayna'nın doğusunda yakalanan bir grup Rus askerinin 'yanlışlıkla Ukrayna sınırını geçtiklerini' söyledi.

Ukrayna, yakalanan 10 paraşütçü askerin görüntülerini yayınlamıştı. Video kaydındaki askerlerden biri, "Bu bizim savaşımız değil" derken görülüyordu.

Rus haber ajansı RIA Novosti'ye konuşan Rusya Savunma Bakanlığı'ndan bir kaynak, "Askerler, gerçekten Rusya-Ukrayna sınırındaki devriye ekiplere katıldı, işaretlenmemiş bölgeden yanlışlıkla geçtiler. Bizim anladığımız kadarıyla, gözaltına alındıklarında Ukrayna silahlı güçlerine zorluk çıkarmamışlar" dedi.

Ukrayna televizyonunun yayınladığı görüntülerdeki Rus askerleri, Rus ordusunun Svirsk 98. hava indirme tümenine bağlı 331'inci alaydan olduklarını söylüyor.

Görüntülerdeki askerlerden Çavuş Andrey Generalov, "Adamlarımızı göndermeye bir son verin. Neden? Bu bizim savaşımız değil. Eğer biz burada olmasaydın, bunların hiçbiri yaşanmayacaktı" diyor.

Rusya'nın Kostroma kentinden olduğunu söyleyen İvan Milçakov adlı diğer asker de "Sınırı nereden geçtiğimiz igörmedim. Bize sadece üç boyunca 70 km yürüyeceğimiz söylediler. Burada herşey farklı, bize televizyonda gösterdikleri gibi değil. Ölmeye giden askerler gibi geldik" diyor.

Minsk'te kritik görüşme

Rusya, Ukrayna'nın doğusundaki ayrılıkçılara destek verdiği iddialarını reddiyor.

Rusya'nın açıklaması, Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Minsk'te yapacakları kilit öneme sahip görüşmenin öncesine denk geldi.

Zirveye Avrupa Birliği'nden de yetkililer katılacak.

Donetsk ve Luhansk bölgelerinde Ukrayna ordusu ve Rusya yanlısı ayrılıkçılar arasında aylardır devam eden çatışmalarda ölenlerin sayısı 2 bini geçti.

Bu iki bölge, Rusya'nın Mart ayında Kırım'ı ilhak etmesinden sonra bağımsızlıklarını ilan etti.

Avrupa Birliği ve ABD, ayrılıkçılara engel olmadığı gerekçesiyle Rusya'ya yaptırım uygulama kararı almıştı.