BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,93
ALTIN 2.427,58
HABER /  GÜNCEL

Rusya Akdeniz’e savaş gemileri gönderiyor

İngiltere’nin dün Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi’ne sunduğu Suriye hakkındaki karar taslağına sıcak bakmayan Rusya, Batılı ülkelere bir rest daha çekti. Moskova, Akdeniz’e denizaltı avcısı ve kruvazör göndermeye karar verdi

Abone ol

İNTERNET HABER - Rusya, Suriye’ye olası askeri müdahale düzenlemek için Akdeniz’de hazırlık yapan Batılı ülkelere rest çekerek, bölgeye kendi savaş gemilerini göndermeye karar verdi. Interfax haber ajansının verdiği bilginin, Rus askeri yetkililerden elde edildiği belirtildi.

Interfax haber ajansı, Rusya’nın Akdeniz’e iki gemi göndereceğini, ‘Suriye’de yaşanan krizden dolayı bölgedeki donanma gücünün artırılacağını’ belirtti.

Rus ordusundan üst düzey bir yetkiliden alınan bilgiye göre, iki gemi birkaç gün içinde Akdeniz’e gönderilecek. Askeri yetkilinin, gemlerin ‘bazı ayarlamalar yapılması gerektiğini’ ifade ettiği belirtildi.

AKDENİZ SAVAŞ GEMİSİ DOLU

ABD, 6. filonun görev alanında yer alan Akdeniz'e şimdiden 4 savaş gemisi gönderdi. Bunlardan havada manevra yeteneğiyle donatılmış güdümlü Tomawahk füzeleri ve çeşitli uzun menzilli silahlarla dolu iki gemi Doğu Akdeniz'de yani Suriye sahiline yakın bölgede konuşlanmış durumda.

Bunların dışında ABD'nin bölgede iki uçak gemisi ve nükleer güce sahip bir de denizaltısı bulunuyor.

İNGİLTERE DE SAVAŞ GEMİLERİNİ GETİRDİ

İngiltere'nin ise bölgede biri helikopter gemisi, ikisi firkateyn olmak üzere toplam 4 savaş gemisi bulunuyor.

Rus Savunma Bakanlığı ise konu hakkında açıklama yapmadı.

OPERASYON KONUSUNDA BELİRSİZLİK SÜRÜYOR

İngiltere Başbakanı David Cameron, dün Suriye hakkında müdahale opsiyonu içeren karar taslağını BM Güvenlik Konseyi'ne sunmuştu.

Almanya'nın destek çağrısına rağmen taslağa sıcak bakmayan Rusya, konsey üyelerine rest çekmiş ve 'BM heyeti raporu hazırlanmadan hareket edilmemesi gerektiğini' belirtmişti.

İngiliz basını ise halkın yarısından fazlasının karşı olduğu operasyonun parlamentoda da anlaşmazlığa neden olduğunu ve operasyonun beklenenden geç bir tarihe kalabileceğini yazdı.

ABD cephesi ise askeri olarak hazır olsa da, karar verme sürecinde hala sonuca ulaşabilmiş değil. Başkan Barack Obama, dün yaptığı açıkmalada ulusal güvenlik danışmanlarıyla görüştüğünü ve 'henüz operasyon hakkında karar vermediğini' belirtti.


Rusya'dan Esad için son dakika kıyağı

BM Güvenlik konseyinde Rusya'nın son dakika blokesi ile Suriye kurtuldu. İngiltere'nin hazırladığı karar tasarısı Moskova'ya takıldı.

7464.jpg


Obama'dan Suriye'de açıklaması

ABD Başkanı Barack Obama, Suriye’ye karşı yapılması muhtemel bir operasyon konusunda henüz kararını vermediğini açıkladı.

7460.20130829123815.jpg