BIST 9.619
DOLAR 32,60
EURO 34,88
ALTIN 2.497,73
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Rüşvet iddiası Durak'ı yedi bitirdi!

MHP lideri Bahçeli'nin istifa çağrısını değerlendiren Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Durak kararını verdi.

Abone ol

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, MHP'den istifa etti. İkinci istifa haberi ise Adana Belediyesi Meclis üyesi Mustafa Tuncel'den geldi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak istifa dilekçesini parti organlarına ulaştırdı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin istifaya davet ettiği Adana Belediyesi Meclis üyesi Mustafa Tuncel MHP'den istifa etti.

BELGELERİ SAVCILIĞA VERDİ

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi'nin MHP'li üyesi Mustafa Tuncel, Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak hakkındaki bilgi ve belgeleri topladığını ve dün itibarıyla Cumhuriyet savcısına verdiğini bildirdi.

Tuncel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu dönem ilk defa meclis üyesi olan arkadaşlarının onurunu ve şerefini kurtarma adına kendisini bilinçli olarak ortaya attığını savunarak, ''Hakkındaki mevcut bilgi ve belgeleri topladım. Dün itibariyle Cumhuriyet savcısına verdim. Yeni bilgi ve belge geldikçe dosyaya ekleteceğim'' dedi.

Mustafa Tuncel, Durak'ı, komisyonlarda sıkıştırıp uyardığını, yanlışlıklar konusunda meclis üyelerini bilgilendirdiğini belirterek, şu iddialarda bulundu:

''Kendisi o kadar zengin ki kendisinden başka zengin bir kişi Adana'da bırakmadı. Başka büyük zengin kim? Sabancılar... Sabancılar'ın 600-700 dekar arsasını ya yeşil alan yaptı, ya mezarlık yaptı, ya da başka bir şey yaptı. Yıldı, usandı adamlar, 'belediye başkanı olduğu sürece bize hayat yok' diyerek İstanbul'a taşınma kararı aldılar. Ömer Sabancı ve Güler Sabancı'ya bunlar sorulabilir. Adana'da kendilerine yapılan bu tutum ve haksız davranışları kendileri de söyleyebilir.

Konuşacağım bir sürü şeyler var. Bunlar bir günlük, 5 günlük mesele değil. Ne zaman görevden el çektirirler ve hapishaneye düşerse, o zaman ağzıma fermuar çekerim, mahkum ettirmeden bırakmam.''

Tuncel, parti teşkilatının kendisini disiplin kuruluna verdiğini, ancak partisinin de kendisine bir suç isnat edemediğini belirterek, ''7 günlük sürem var. Süre içinde elimdeki bilgi ve belgeleri onlara da aktaracağım'' dedi.