BIST 8.974
DOLAR 32,33
EURO 35,03
ALTIN 2.282,09
HABER /  GÜNCEL

Rüşvet iddialarına TÜRGEV'den cevap!

TÜRGEV, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun rüşvet iddialarına cevap verdi. TÜRGEV Yönetim Kurulu Başkanı Arzu Akalın, rüşvet denilen şeyin bağış olduğunu ve bu bilgiyi daha önce kamuoyuyla paylaştıklarını söyledi.

Abone ol

TÜRGEV Yönetim Kurulu Başkanı Arzu Akalın, CHP lideni Kemal Kılıçdaroğlu'nun, TÜRGEV hakkında açıkladığı belgenin 2 yıl önce kendileri tarafından da kamuoyuyla paylaşıldığını söyledi. TÜRGEV'in 50'ye yakın öğrenci yurdunun olduğunu ifade eden Akalın, Kılıçdaroğlu'nu yurtları görmeye davet etti.

Arzu Akalın, yaptığı açıklamada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bugün partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmayı şaşkınlık içinde izlediğini kaydetti. Kemal Kılıçdaroğlu'nun gösterdiği belgenin 2 yıl önce kendileri tarafından kamuoyuyla paylaşıldığını aktaran Akalın, şöyle konuştu:

"Tek kelimeyle ifade etmek gerekirse, hakikaten hayret ve şaşkınlık içindeyim. Sayın Kılıçdaroğlu TÜRGEV'in sözüm ona rüşvet aldığına dair bir belge gösteriyor ve diyor ki 'işte bakın ben TÜRGEV'in 99 milyon dolarlık bir parayı bağış olarak aldığını kamuoyuyla paylaşıyorum, bunun belgesi var elimde' diyor.

"AKSİNİ SÖYLEMEDİK, BU BAĞIŞ ALINDI"

Sayın Kılıçdaroğlu bunu ortaya koyduğunu düşünüyor ancak bununla ilgili TÜRGEV tarafından hiçbir zaman aksi yönde bir şey söylenmiş değil. Daha doğru bir ifadeyle 2 yıl önce ben TÜRGEV'in yönetim kurulu başkanı olarak vermiş olduğum bir röportajda bu konu soru olarak geldi. Evet, söz konusu bağışı biz aldık ve bu bağışı almamız ve buna benzer bağışlar almamızda hukuken hiçbir sakınca yok. Tam tersi sakınca olması şöyle dursun, vakıflar çalışmalarını bağışlarla gerçekleştirir. 

KILIÇDAROĞLU'NU YURTLARA DAVET ETTİ

Sayın Kılıçdaroğlu bir baba, bir dede. 8 bin 500 kızımızın barındığı yurtlarla ilgili konuşurken, öğrencilerin, anne ve babalarının ne kadar üzüldüğünü tahmin edebilir. Biraz daha duyarlı olmasını istiyoruz.

Buradan da Sayın Kılıçdaroğlu'na bir çağrım var. TÜRGEV özellikle kız öğrencilerin eğitimi amacıyla kurulmuş bir vakıftır. Onların yarının Türkiyesine çok daha güzel bir şekilde, yönetici kadınlar olarak yetişmesi için çalışıyor. Sayın Kılıçdaroğlu da kız öğrencilerin eminim ki eğitim hayatlarını desteklemek ister. Dolayısıyla biz kendisini de buradan TÜRGEV'e bağış yapmaya davet ediyoruz. Pek çok bağışçımıza davet ettiğimiz gibi.