BIST 9.548
DOLAR 32,52
EURO 34,85
ALTIN 2.485,50
HABER /  GÜNCEL

Rüşvet gerçeği dünyadan mı saklanıyor?

Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, "İnternet kısıtlanarak bir tür yasak getirilerek, yolsuzluk, hırsızlık ve rüşvet gerçekleri dünya ve Türkiye kamuoyundan gizlenmeye mi çalışılmaktadır? diye sordu.

Abone ol

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, "İnternet kısıtlanarak bir tür yasak getirilerek, yolsuzluk, hırsızlık ve rüşvet gerçekleri dünya ve Türkiye kamuoyundan gizlenmeye mi çalışılmaktadır?" diye sordu.

Tanrıkulu, Başbakan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde şöyle dedi:

"Son günlerde BTK ve TİB aracılığı ile TBMM yasama çalışmalarını yansıtan haberlere bile yasak getirildiği dikkate alındığında, düşünce ve ifade özgürlüğü ile haber alma ve basın özgürlüğünü baskı altına alarak Türkiye'de AKP Hükümetinin denetim altına aldığı bir internet sistemi mi oluşturulmaktadır?

İnternet kısıtlanarak bir tür yasak getirilerek, yolsuzluk, hırsızlık ve rüşvet gerçekleri dünya ve Türkiye kamuoyundan gizlenmeye mi çalışılmaktadır?

Türkiye'de TİB ve BTK aracılığıyla internet ortamında başta Facebook, Twitter, Tumblr, Vimeo, Youtube, Blogger olmak üzere sosyal medya platformlarına kısıtlama mı getirilmektedir?

Son günlerde BTK ve TİB kurumları aracılığıyla üstelik TBMM yasama çalışmalarını yansıtan haberlere yayın yasakları getirilmesi, AKP Hükümetinin ileri demokrasi anlayışının bir göstergesi midir?

Haberlere ve internete bir tür yayın yasağı getirilmesi, Avrupa Birliği normları ile uyuşmakta mıdır?

Altın Kalkan Projesi Türkiye'de de mi uygulanmaya başlanacaktır?

Vatandaşların kişisel verileri de dahil olmak üzere tüm internet verileri en az 2 yıl süresince kayıt altına alınacak mıdır?

Türkiye'de tamamıyla hükümetin denetiminde olan "Facebook yerine Renren, Twitter yerine Fanfou, Youtube yerine Youku' gibi klon siteleri mi kurulacaktır?

Basın sansürleri için hükümetin "Basın Sansür Kurulu' oluşturmak gibi bir çalışmasının olduğu iddiaları doğru mudur?

İddia doğru ise, hükümet "Basın Sansür Kurulu' oluşturduktan sonra, düşünce ve ifade özgürlüğüne de yasak ve sansür getirecek midir?"