BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,95
ALTIN 2.436,34
HABER /  GÜNCEL

Rüştü Reçber ne yazdı? Fatih Terim'i istifa ettiren yazıları

Fatih Terim'in istifasında en önemli katkıyı yazıları ile Rüştü Reçber yaptı. Rüştü Reçber 'Fatih Terim Alaçatı baskını' yazısı ile önce Fatih Terim'in ayarlarını bozdu. Fatih Terim buna kibiri ile yanıt verince de Rüştü "Gecenin Hükmü Sabaha Kadardır Hocam' yazısı ile kapak attı.

Abone ol

Fatih Terim'in istifası kadar Rüştü Reçber'in yazıları da günün olayı oldu. Rüştü Reçber istifaya davet ettiği Fatih Terim'den aşağılama, kibir ve alay dolu bir yanıt alınca "Gecenin hükmü sabaha kadardır' hocam yazısını yazmıştı. O yazının mürekkebi kurumadan da Fatih Terim istifa etmek zorunda kalınca herkes Rüştü'ye döndü.

Rüştü kiminin çıkarları kiminin de Fatih Terim ile olan kankalığı sebebiyle hiçbir köşe yazarının diyemediklerini dedi. 'Fatih Terim'in Alaçatı baskını' başlıklı ilk yazısında Rüştü Reçber onu istifaya davet etmişti. Son yazısı da başlığı itibariyle manidar oldu. Rüştü "Gecenin hükmü sabaha kadardır hocam' başlıklı yazısını yayınladı Terim o gün gitti. İşte Rüştü Reçber'in Fatih Terim yazıları:

Fatih Terim'in Alaçatı baskını
Öncelikle hocam, olay nerede, nasıl, ne şekilde olursa olsun, yüzde 100 haklı bile olsanız, yaptığınız çok ama çok yanlış. Aslında bunun siz de farkındasınız..Bir anlık sinirle de, aşırı tahrikle de olsa, bu yanlış ortadan kalkmaz.
(...) İyi şeylerin ödüllendirilmesi gibi, yapılan yanlışların da bir karşılığı olmalı. Sonuç olarak...
- Şahıs kim olursa olsun, bulunduğu makamı suistimal ediyorsa özür dileyip görevini bırakmalıdır.
- O bırakmaya yanaşmıyorsa, ilgili merciler tarafından görevinden alınmalıdır.
- Hiçbiri olmadı mı? O zaman sözü yeni Spor Bakanı söyleyecek.
- O da mı olmadı. Artık talimat verecek makam belli!..

ARDA TURAN ÖRNEĞİ

Denilebilir ki, “Efendim insanlar hata yapabilir, hoşgörmek de lazım...” O zaman size Arda Turan örneğini gösteririm. Bir hata yaptı, özür diledi ve daha çok zaman taşıyacağı milli formayı bırakıp gitti. Şimdi hocam... Birileri sizi görevden almadan kendi gururunuzla bırakmanız lazım değil mi? Ve kimse “Dünya Kupası’na katılma mücadelesi içindeyiz. Bu işi büyütmeyelim” demesin. Bazı durumlar vardır ki, bir karar uygulandığında zarar görürken, aslında doğruluğun temelini atmışsınızdır. Karşılığını da zamanla alırsınız.

SON BİR NOT : Hocam... Basın toplantısındaki söylemleriniz hangi noktada olduğunuzu bir kez daha gözler önüne serdi. Mazeretinizin özrü bile kabahatınizden büyük... Çünkü hocam, bu ülkenin polisi var, savcısı var, mahkemesi var!

Gecenin hükmü sabaha kadardır hocam (Rüştü'nün son yazısı)
Alaçatı baskınından sonra milyonlarca insan gibi ben de istifa etmeniz gerektiğini söyledim. Bunları yazarken de size hakaret etmedim. Siz, "İstifa etmeli" diyen herkese hakaret mi edersiniz? Bu hakaretler Türkiye Futbol Direktörü makamındaki birine yakışıyor mu? Ben o sözleri size değil ama o makama yakıştıramıyor ve üzülüyorum
Hocam...
(...) Haksız mıyım?.. Baştan sona hakaret, hatta yer yer tehdit dolu mektubunuzda bunların hiç birine yanıt vermediniz. Keşke o kadar sözün arasında bu soruların yanıtlarını da verebilseydiniz! Bu ülkede milyonlarca insan bu baskından sonra sizin istifa etmeniz gerektiğini söyledi.Ben de istifa etmeniz gerektiğini yazdım. Siz "İstifa etmeli" diyen herkese hakaret mi edersiniz?

Mektubunuzu bir kez daha okuyun. Türkiye Futbol Direktörü olarak bu kelimeleri kendinize yakıştırıyor musunuz? Ben size değil ama Türkiye'nin Futbol Direktörüne yakıştıramıyorum. Sadece üzülüyorum.

İFTİRA ATMA, KANITLA!
Mektubunuz sadece hakaret ve tehdit içermiyor. Aynı zamanda bir iddia da bulunuyor ve en hafif tabiriyle iftira atıyorsunuz. Bu yazıları benim kaleme almadığımı iddia ediyorsunuz. O zaman bu iddianızı kanıtlamak zorundasınız. Sadece hakaret değil, iftira da yakışmıyor o makama. Umarım farkına varırsınız.

MİNNETTARLIĞIM HALKA
Sizi futbol oynadığım  dönemden bu yana iyi tanıyorum. Hep en doğru sizsiniz. En haklı olan da... Her şeyi bilen de... Sözünüzün üstüne söz söylenmez. Bizi de bizden iyi bilirsiniz (!) Ben yıllarımı Türk futboluna verdim. Kendimi anlatmaya ihtiyaç hissetmiyorum. Çok kıymetli ve bilinçli Türk insanı herkesi gerektiği yere zaten bu zamana dek koymuştur.

Ve bundan böyle de koymaya devam edecektir. Benim minnettarlığım her zaman onlaradır. “Gecenin hükmü sabaha kadardır.” Bu en sevdiğim sözlerden biridir.