BIST 9.680
DOLAR 32,43
EURO 34,43
ALTIN 2.488,21
HABER /  MEDYA

Ruşen Çakır'dan olay Hakan Fidan kehaneti

Habertürk gazetesi yazarı Ruşen Çakır, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a rağmen istifa eden Hakan Fidan'la ilgili çarpıcı bir analiz kaleme aldı.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM - Habertürk gazetesi yazarı Ruşen Çakır, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'in siyasi geleceğine ilişkin çarpıcı bir yazı kaleme aldı.

"Erdoğan’ın istifa kararından duyduğu memnuniyetsizliğini açık ve net olarak belirtmesi Fidan’ın siyasi geleceği hakkında kafaların ciddi olarak karışmasına neden oluyor" diyen Ruşen Çakır, Hakan Fidan'ın en etkili siyasi figürlerden biri olacağını iddia etti:

"Fidan’ın, devlet içinde yükselmesini büyük ölçüde borçlu olduğu, ülkenin tartışmasız en güçlü siyasetçisi olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın memnun kalmayacağını bile bile siyaseti tercih etmiş olmasını akıldan çıkarmamalı. Sırf bu nedenle bile, Fidan’ın önümüzdeki dönemin en etkili siyasi figürlerinden biri olma ihtimalinin yüksek olduğunu söylemek kâhinlik olmaz,"

Ruşen Çakır'ın 'Fidan’ın istifası üzerine düşünceler' başlıklı bugünkü yazısının ilgili kısmı şöyle

ÖCALAN VE HAKAN FİDAN UYUMU

Erdoğan’ın, Fidan’ın istifasından neden rahatsız olduğunu açıklarken çözüm sürecine, Irak ve Suriye’de yaşanan kritik gelişmelere hiçbir atıfta bulunmaması dikkat çekici. Bu konuların Cemaat ile mücadelenin gölgesinde kalmasının hiçbir şekilde doğru olmadığını düşünüyorum.

Eğer çok ciddi adımlar atılamamış olmasına rağmen çözüm sürecinin az hasarla bugüne kadar gelebilmesinde Fidan’ın, onun Abdullah Öcalan ile geliştirdiği ilişki ve uyumun rolü büyüktü. Yerini alacak kişinin, süreci ve Öcalan ile ilişkileri onun bıraktığı yerden sürdürüp sürdüremeyeceği belirsiz.

SON KARARI ERDOĞAN VERECEK

Buna karşılık, Fidan’ın önce milletvekili olmasının, ardından muhtemelen etkili bir bakanlığa getirilmesinin çözüm sürecine olumlu etkisi olacağını düşünenler de çoktu. Fakat Erdoğan’ın istifa kararından duyduğu memnuniyetsizliğini açık ve net olarak belirtmesi Fidan’ın siyasi geleceği hakkında kafaların ciddi olarak karışmasına neden oluyor. Çünkü, her ne kadar, “Karar verecek olan Başbakan Ahmet Davutoğlu’dur” dese de AKP ile ilgili stratejik kararların eninde sonunda bizzat Erdoğan tarafından verileceğini, en azından “ona rağmen” adım atıl(a)mayacağını rahatlıkla söyleyebiliriz.

Yine de Fidan’ın, devlet içinde yükselmesini büyük ölçüde borçlu olduğu, ülkenin tartışmasız en güçlü siyasetçisi olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın memnun kalmayacağını bile bile siyaseti tercih etmiş olmasını akıldan çıkarmamalı. Sırf bu nedenle bile, Fidan’ın önümüzdeki dönemin en etkili siyasi figürlerinden biri olma ihtimalinin yüksek olduğunu söylemek kâhinlik olmaz.