BIST 9.717
DOLAR 32,51
EURO 34,94
ALTIN 2.434,54
HABER /  MEDYA

Cemaat çarpıtınca tepki gösterdi: Yüzsüzler!

Ruşen Çakır, söylediklerini kendi amaçları için kullanan cemate tepki gösterdi: Yüzsüzler!

Abone ol

Vatan si yazarı Ruşen Çakır bir zamanlar kendisi hakkında "güvenilmez" etiketi yapıştıran cemaat medyasının şimdi söylediklerine sarılmasına sert çıktı. Cemaat medyasına "yüzsüzler" diyen Çakır MİT yasasını eleştirdi ancak cemaatin bu eleştiriyi yapabilmesinin kendisiyle yüzleşmesi gerektiğini söyledi.

Önceki geceki programda MİT yasa teklifine birçok açıdan karşı çıktım ve konuşmamın bir yerinde “Yarın bu hükümet giderse, yerine gelecek olanlar, eğer isterlerse bu MİT ile dindarların analarını ağlatabilirler” mealinde bir uyarıda bulundum. Tabii ki cemaate yakın izleyiciler bu sözleri çok beğenip hemen dolaşıma soktular. Alışık olduğum için sesimi çıkarmadım.

YÜZSÜZLÜK BÖYLE BİR ŞEY! 

Lakin ertesi gün Samanyolu Haber kanalının internet sitesinde sözlerimin videosunun “Ruşen Çakır yaklaşan tehlikeye dikkat çekti” sunumuyla manşetten paylaşılması üzerine “yüzsüzlük böyle bir şey olsa gerek” demek durumunda kaldım.

Zira aynı sitenin arama motoruna adımı yazdığınızda karşınıza çıkan yazıların hemen hepsinde alenen hedef gösterildiğimi görürsünüz. Onların kara propagandalarının reklamını yapacak değilim. Sadece bu yazılardan birinin ara başlığının “Ruşen Çakır ne kadar güvenilir?” olduğunu belirtmekle yetineyim.

CEMAAT ÖNCE YÜZLEŞSİN! 

Yüzsüzlüğün sadece şahsımla ilgili olmadığı da açık. Örneğin yeni MİT yasa teklifindeki birçok maddenin, cemaat ile irtibatlı polis, savcı ve yargıçların 7 Şubat 2012 MİT krizi, ardından KCK içindeki MİT elemanlarına yönelik soruşturmalar ve nihayet Suriye’ye giden MİT TIR’larına yönelik operasyonlar nedeniyle konulmuş olduğu ortada.

Fakat Gülen cemaatinin bu tür bir eleştiriye girişmeden, “muhaberat devleti” geliyor alarmını vermeden önce yakın bir zamana kadar kendi denetimlerinde olan Emniyet’in istihbarat biriminin, onlarla koordineli bir şekilde çalışan savcı ve yargıçların ve tabii ki bu arada bunların medyadaki uzantılarının sabıkalarıyla yüzleşmesi gerekir.

HÜKÜMET VE CEMAATİN MİT KAVGASINI HÜKÜMET KAZANDI

Cemaat tarafından kullanılıyor diye MİT yasa teklifini eleştirmekten, buna karşı çıkmaktan vazgeçmek olmaz. Şurası bir gerçek ki cemaat ile hükümet arasındaki savaşın ana nedenlerinden biri MİT üzerindeki nüfuz mücadelesiydi. Bundan hükümet galip çıktığı ve bu kurumu özel olarak cemaate, genel olarak kendisine tehdit olarak gördüğü her odağa karşı mücadelenin ana üssü yapmak istediği ortada.

BU REJİME DEMOKRASİ DENMEZ 

Şimdilik şu kadarını söyleyeyim: Vatandaşların devlet karşısında çırılçıplak, devletin vatandaşları karşısında dokunulmaz, denetlenemez olduğu rejimlere demokrasi denmiyor.