BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Rus uçağı yine sınır ihlali yaptı flaş açıklama

RUSYA'ya ait Su-34 tipi askeri uçak Türk hava sahasını ihlal etti. Rusya'nın hava sahası ihlaline ilişkin Dışişleri Bakanlığı'ndan flaş açıklama geldi.

Abone ol

RUSYA'ya ait Su-34 savaş uçağı dün Türk hava sahasını ihlal etti. Rusya'nın Ankara Büyükelçisi dün Dışişleri'ne çağrıldı.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Su-34 Rus savaş uçağının dün Türk hava sahasını ihlal ettiği belirtildi.

Rus savaş uçağının Türk hava sahasını ihlali sonrası Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Rusya Hava Kuvvetleri'ne ait bir adet Su-34 uçağının dün saat 11.46'da Türk hava sahasını ihlal ettiği belirtildi.

AÇIK VE NET ÇAĞRIDA BULUNUYORUZ!

Dışişleri Bakanlığı açıklamasından şöyle denildi:

"Dün (29 Ocak 2016) TSİ 11:46'da RF Hava Kuvvetleri'ne ait bir adet SU-34 uçağı Türk hava sahasını ihlal etmiştir.

İhlal öncesinde, RF uçağı, Türk hava radar unsurlarınca defalarca Rusça ve İngilizce ikaz edilmiştir. Ülkemizce ve NATO tarafından yapılan açık uyarılara rağmen, bu ihlal de RF'nin sorunların tırmanmasına yönelik eylemlerinin yeni ve somut bir göstergesidir. RF'ye, Türk hava sahasının, dolayısıyla NATO hava sahasının ihlal edilmemesi konusunda sorumlu davranmak için açık ve net çağrıda bulunuyoruz. Bu tür sorumsuzca davranışlar sonucunda ortaya çıkabilecek arzu edilmeyen vahim gelişmelerin sorumluluğunun bütünüyle RF'ye ait olacağını bir kez daha vurguluyoruz. Bu hususlar dün akşam Bakanlığımıza davet edilen RF Büyükelçisine tekraren ifade edilmiş, bahsekonu ihlal kuvvetle protesto edilmiş ve kınanmıştır."

NATO'DAN RUSYA AÇIKLAMASI: TÜM UYARILARA RAĞMEN...

Rus uçağının Türk hava sahasını ihlaline ilişkin bir açıklama da NATO'dan geldi.

NATO, "Türk yetkililerinin sürekli uyarılarına rağmen bir Rus savaş uçağı dün Türk hava sahasını ihlal etti" açıklamasında bulundu.