BIST 9.516
DOLAR 32,49
EURO 34,76
ALTIN 2.491,59
HABER /  GÜNCEL

Rus pilotun cenazesiyle ilgili flaş gelişme

Düşürülen Rus uçağının pilotu Yarbay Oleg Peşkov'un cenazesi Ankara'dan Rusya'ya gönderildi. Genelkurmay, Rus pilotun cenazesiyle ilgili açıklamayaptı.

Abone ol

Türk hava sahasını ihlal ettiği için düşürülen Rus uçağının pilotunun cenazesi Ankara'dan Rusya’ya gönderildi.

Suriye sınırında düşürülen Rusya’ya ait uçağın pilotu Yarbay Oleg Peşkov'un cenazesi dün Hatay’dan Ankara’ya getirildi.

GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA

Genelkurmay Başkanlığı, Rus pilotun cenazesinin nakliyle ilgili yaptığı açıklamada "30 Kasım 2015 tarihinde saat 09.40'da, Gülhane Askerî Tıp Akademisinde, Garnizon Komutanı, GATA Komutanı, Rusya Federasyonu Büyükelçisi, Savunma/Hava ve Kara Ataşeleri ile Türk Silahlı Kuvvetlerinden bir heyetin katıldığı askerî ve dini törenle pilotun cenazesi hastaneden alınarak, Esenboğa Havaalanı'na nakledilmiştir. Esenboğa'da; Garnizon Komutanı başkanlığında Türk Silahlı Kuvvetlerinden bir heyet ile Rusya Federasyonu Büyükelçisi, Savunma/Hava ve Kara Ataşelerinin katıldığı askerî töreni müteakip cenaze, saat 10:45'te uçakla Moskova'ya uğurlanmıştır" dedi.

Rus pilotun cenazesi Rusya'ya gönderildi

Rus pilotun naaşı, bu sabah Rusya’ya gönderildi. Türk hava sahasını ihlal eden SU-24 tipi savaş uçağı iki Türk F-16 uçağı müdahalede bulunmuştu.

Uçağın pilotlarından biri yerden açılan ateş sonucu hayatını kaybetmiş, diğeri ise yaralanmaştı. Rus pilotun cenazesi, istihbarat ve askeri yetkililerinin uzun süren çabaları sonucu Suriye'den Türkiye'ye getirilmişti.