BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,73
ALTIN 2.487,86
HABER /  MEDYA

Rus gazeteci 'ajan mısın' sorusunu yanıtladı

Barlas ve Muhtar ile yaptığı röportajlar çok ses getiren Rus kadın gazeteci Takvim'e konuştu, Ajan olup olmadığı sorusuna bakın ne yanıt verdi?

Abone ol

 Sabah Başyazarı Mehmet Barlas ile Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı arasında polemiğe neden olan, Reha Muhtar'ın"İstihbaratçı taktiğiyle konuşturmaya çalışıyor" diyerek yapmakta olduğu röportajı yarım bıraktığı ünlü Rus gazeteci Darya Aslamova, Takvim gazetesine konuştu.

Dün Habertürk'ün sürmanşetinde "ajan mı?" diye sorulan ve internetteki bazı erotik pozları da gazetede yer bulan Aslamova Barlas'ın başyazarı olduğu Sabah ile aynı yayın grubunda olan Takvim'e Reha Muhtar ve Barlas röportajlarını anlattı. İşte Emre Şahin'in röportajından çarpıcı bir bölüm:

GÜLEN İLE SOROS AYNI MI?

NE OLMUŞTU?
Rus Komsomolskaya Pravda gazetesinin muhabiri Darya Aslamova, Türkiye için çok tanıdık bir isim aslında. 

Geçen sene ağustos ayında CHP'li milletvekillerinin alınmamasıyla tartışma yaratan Hatay'daki Suriyeli mültecilerin kaldığı Apaydın Kampı'na türban takarak girmeyi başarmış ve Türk medyasında günlerce kendinden söz ettirmişti. 

Türk polisi tarafından korunan ve hiç bir gazetecinin alınmadığı Hatay'daki Apaydın Kampı'na fotoğraf makinesi ve ses kayıt cihazını bol pantolonunun içine gizleyerek girmeyi başaran Darya Aslamova yaptığı röportajla tüm dünyada ses getirmişti. 

BARLAS'A GÜLEN SORUSU

Sabah Gazetesi başyazarı Mehmet Barlas ile görüşen Aslamova, "Gülen'e Müslüman Soros diyebilir miyiz?" diye sormuştu. 

Sorunun yanıtını Aslamova gazetesine şöyle yazmıştı: 

Bay Barlas sigarasını yakıyor. 'Gülen'e Müslüman Soros diyebilir miyiz?' diyorum. Gülerek, 'Diyebilirsiniz. Doğru bir tanım.' 

MUHTAR RÖPORTAJI TERK ETTİ

Aslamova'nın görüştüğü bir diğer Türk gazeteci Reha Muhtar ise aynı soruları yanıtlamak zorunda kalmış ve  “Yoksa siz Fethullahçı mısınız?..”  sorusu üzerine ise röportajı terk etmişti. 

Zaman grubunun tepkisini çeken haberin Türkiye basınına yansıması sonrasında Barlas konuya açıklık getirmiş ve  "Genç meslektaşım Soros benzetmesini kendisi yaptı" diye yazmıştı.

-Yahudi asıllı ABD'li finans spekülatörü ve liberal girişimci 'George Soros ile Fethullah Gülen aynı' dediğiniz doğru mu?

-Öncelikle Soros'la Gülen aynı demedim. Gülen cemaatiyle ilgili bir çalışma yaptım. Çok kapsamlı çalışmada Soros'la olan benzerliğinden söz ettim. Soros'un da vakıflarıyla okullarının olduğunu anlattım. Gülen cemaatinin de ABD başta olmak üzere Almanya, Rusya ve Türki Cumhuriyetleri'ndeki okullarından söz ettim. Çalışmamın küçük parçasına bakarsanız, Soros'la aynı yorumu çıkartabilirsiniz. Türk medyası da çalışmamın sadece o bölümüyle ilgilendi.

-Okulların dışında benzerlikleri var mı?

- Gülen cemaati de aynı Soros gibi finansal açıdan çok güçlü. Finansal güç bu konuda çok önemlidir. Cemaatin de Soros gibi çok önemli yatırımları var. Soros gibi uluslararası bir yapılanma.

- Mehmet Barlas hakkında ne düşünüyorsunuz?

- Sayın Barlas, Türkiye'nin en cesur gazetecisi ve yazarı. Onunla her konuyu detaylarıyla konuşabilirsiniz.

RUSYANIN EN İYİ GAZETECİLERİNDEN BİRİYİM

- Reha Muhtar'la yaşadığınız olay nedir?

- Sayın Muhtar'la röportaja başladık. Başbakan Tayyip Erdoğan ve Türkiye konusunda harika konuşmalar gerçekleştirdik. Her konuya detaylarıyla cevap verdi. Konu Fethullah Gülen'e geldi. O anda tepki gösterdi ve sorulara cevap vermek istemedi. Ben Rusya'nın en iyi gazetecilerinden biriyim. O nedenle sorduğum soruların ses getireceğini de bilirim. Bu tarzım dolayısıyla karşımdakiler benden rahatsız olabilir ama gazetecilik gereği bizim kısıtlamalarımızın olmaması gerekir.

AJAN MISINIZ?

- Ajan olduğunuz söyleniyor. Bu doğru mu?

- Can alıcı sorular sormak meziyetlerimden biri. Sonra ajan yakıştırmaları başlıyor. Güzel ve zeki kadın gazetecilere bu yakıştırmalar yapılır. Ben de zeki, güzel olduğumu düşünmeye başladım. Ajan değilim. Tekrar ediyorum iyi bir gazeteciyim.