BIST 9.525
DOLAR 32,59
EURO 34,68
ALTIN 2.522,41
HABER /  DÜNYA

Rus Büyükelçi net konuştu: Amerikalılar Suriye'yi vurmaya kalkarsa

ABD-Rusya savaşı kapıda mı? Suriye'de yaşanan kimyasal saldırının ardından bölgeye füze yüklü uçak gemisi gönderen Amerika'ya karşı Rusya tavrını net biçimde gösterdi.. Son açıklama Rusya'nın Lübnan Büyükelçisi Zasypkin'den geldi.

Abone ol

Suriye krizi 3. dünya savaşına mı dönüşecek? Suriye'de Doğu Guta'daki kimyasal saldırı sonrası Amerika'nın vurması beklenen Suriye için Rusya eli tetikte bekliyor. Trump'ın bugün twitter sayfasından "hazır ol Rusya füzelerimiz geliyor" açıklamasından sonra bölgede tansiyon tavan yaptı. Gözlerin çevrildiği Rusya'dan aynı sertlikte karşılık geliyor.

"FÜZELERİN FIRLATILDIĞI YERLER DE VURULACAK"
Rusya’nın Lübnan Büyükelçisi Alexander Zasypkin, Salı günü Hizbullah’ın televizyon kanalında yaptığı konuşmada, “Amerikalılar Suriye'yi vurmaya kalkarsa, attıkları füzeler düşürülecek ve hem de bu füzeler nereden fırlatılıyorsa oraları da vurulacak” dedi.

Elçi Zasypkin, konuşmasında, Rusya Başkanı Vladimir Putin ve Rusya Silahlı Kuvvetleri tarafından 13 Mart tarihinden yapılan, Suriye’ye karşı herhangi bir ABD saldırısında, Rusya’nın hem atılan füzelerin düşürüleceği ve füzelerin fırlatıldığı bölgelerin vurulacağı açıklamasını destekledi.

Hizbullah’a ait al-Manar televizyon kanalına konuşan Zasypkin, “Eğer Suriye’ye karşı bir saldırı olursa önce füzeler havada vurularak düşürülecek, sonra da füzelerin atıldığı bölgeler vurulacak” dedi.

Saflar netleşiyor Çin'den Amerika'ya Suriye uyarısı: Karşıyız!

Rusya'dan 'füzelerimiz geliyor' diyen Amerika'ya flaş yanıt

Trump savaş ilan etti: Füzelerimiz geliyor hazır ol Rusya!