BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,80
ALTIN 2.505,82
HABER /  GÜNCEL

Rus ajanlar İstanbul'da 'Çeçen vurdu'

Çeçenis'tandaki direnişte etkin görev aldığı öne sürülen 3 Çeçen, İstanbul'da öldürüldü!

Abone ol

Zeytinburnu'nda yolda yürüyen 3 kişi, bir araçtan açılan ateş sonucu 3 Çeçen yaşamını yitirdi. Türkiye'deki Çeçenlerin haklarıyla ilgilenen İnsani Müdafa ve Kardeşlik Derneği (İMKAN-DER) isimli derneğin yöneticilerinden Ömer Bezirgan yaptığı açıklamada saldırının Rus Gizli servisi tarafından gerçekleştirildiğini iddia etti. Polis, olay sonrası kaçan saldırganların içinde bulunduğu siyah renkli aracı bulmak için çalışma başlattı.

Seyit Nizam Mahallesi Mevlana Caddesi'nde birlikte kalan 3 Çeçen'e evlerinden çıktıktan kısa süre sonra, yanlarına yaklaşan siyah renkli araçtan 3 el ateş açıldı. Mermilerin isabet ettiği Musaevi Berkkhazh, Rustam Altemirol ve Zavrbek Amriev kanlar içinde yere yığıldı. Saldırganların bulunduğu otomobil olay yerinden hızla uzaklaşırken, çevredekiler polis ve sağlık ekiplerine haber verdi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

YAKIN MESAFEDEN ATEŞ AÇTILAR

Olay yerine gelen sağlık ekiplerinin yaptığı muayenede, üç şahsın da öldüğü tespit edildi. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatan polis ekipleri, görgü tanıklarının ifadesine başvurup, çevredeki güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Öldürülen şahıslarla birlikte kaldığı belirtilen 2 kişi, ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

Bir görgü tanığı, "Üç el silah sesi duyduk. Geldiğimizde ikisi ölmüştü, biri can çekişiyordu. Sonra o da öldü" diye konuştu. 

RUSLAR ÖLDÜRDÜ İDDİASI

Cinayetin daha önce yaşanan Çeçen cinayetleriyle bağlantılı olma ihtimali üzerinde duran polis, Rus-Çeçen çekişmesinden şüpheleniyor. 

Çeçen haklarıyla ilgilenen İnsani Müdafa ve Kardeşlik Derneği (İMKAN-DER) isimli derneğin yöneticilerinden Ömer Bezirgan yaptığı açıklamada saldırının Rus Gizli servisi tarafından gerçekleştirildiğini iddia etti.

DİRENİŞTE ETKİN ROL ALDILAR

Bezirgan, Musaevi Berkkhazh'ın Çeçen-Rus Savaşı'nda üst düzey komutan olduğunu ve 1,5 yıl önce bir çatışmada yaralanmasından dolayı Türkiye'ye geldiğini belirtti. Rustam Altemirol, Zavrbek Amriev'in Kafkas Direnişi'nde önemli isimlerden olduğunun altını çizdi.

Polis, olay sonrası kaçan saldırganları yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.