BIST 9.525
DOLAR 32,59
EURO 34,73
ALTIN 2.498,39

Rumları çıldırtan otel!

Bu hafta Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı'nın daveti üzerine Kıbrıs'a gittim..

Bu hafta Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne davetliydim.

Afrodit’in köpükler ile yıkandığı Akdeniz’in cennet adası Kıbrıs masmavi suları, Beş parmak dağlarıyla çevrili birbirinden ilginç mağaraları, tarihi ve kültürel geçmişi ve yaşanmışlıklarıyla tarihin tanığı olmuş,  geçmişin derin izlerini taşıyan bir tarafında Salamis antik kentinin kalıntıları , Karpaz yarım adası, başkent Lefkoşa sı, Girne deki Bellapahis manastırı gibi birçok ilginç noktasıyla yerli ve yabancı turistlerin dikkatini çekmektedir.

İlerleyen haftalarda yavru vatan Kıbrıs’ımızın birbirinden ilginç merak edilen yerleri ve otelleriyle de ilgili özel ayrıntılarla dolu yazıları da internet  haber okuyucularıyla paylaşacağım.

Öncelikle KKTC  Cumhur Başkanı Sayın Derviş Eroğlu ve Maliye bakanı Ersin Tatar başta olmak üzere Tike Kıbrıs’ın sahipleri Devrim  - Çimen Aka çiftine internet haber ve tarafıma göstermiş oldukları ilgiden dolayı  saygı ve teşekkürlerimle,  Ada’nın  portakal, limon, greyfurt,çiçeği kokuları  esintileriyle  Akdeniz’in sıcak ikliminin, güzel insanlarının, selamını getirdim sizlere.

KIBRIS TİKE AÇILDI

Kıbrıs ta birçok lezzet durağı var Türk, dünya ve Akdeniz,  mutfaklarını ve ada yemek kültürünün    değişik atmosferlerde Kıbrıs’a gelen misafirlere ve ada halkına sunulduğu bu yiyecek içecek mekanlarına lezzetiyle dünyaya Adana mutfağının gözde yemeklerini tanıtan Tike restoranlar zincirinin 21. Halkası Tike Mediterranean Grill & Bar Girne Tike de eklendi ve muhteşem bir açılışla  hizmete girdi.

Açılışta başta KKTC resmi kurum ve kuruluşları olmak üzere televizyon kanalları hazır bulundu. Konser ve havai fişek gösterilerileri ile birlikte Maliye Bakanı Tatarda bir konuşma yaptı. Tike Kıbrıs’ın  Ada ekonomisi ve turizmine büyük faydaları olacağını ifade etti.

Harcı Alem

Adananın köklü ailelerinden olan Mehmet Ali Burduroğlu ve aile yakınları tarafından “Evimizdeki kebabı lezzetle ve en iyi şekilde yiyebileceğimiz bir yer diye başlayan hikayemiz bir ürünü  dünya standardına dönüştürüp restaurant yaptık ve bugünlere geldik …”diye devam etti.  

Kebabın Lezzetini Dünya ya Sunan Adam

Mehmet Ali Burduroğlu Amerika’dan,  İngiltere’ye, Birleşik Arap Cumhuriyetlerine, Kıbrıs’a ulaşan Tikenin öyküsünü paylaşırken” Dünden bugüne logaratunik dengeler değişti” dedi. Computer dan şampanya ya,  Dj kabininden barlara varana dek…

Bu gün bir anket yapılsa her aileden bir fert ufak bir cafem olsun, restoranım,  olsun der ama öylede bir istatistlik varki dünyada yeni açılan her on restorandan üç tanesi ayakta kalır ve bununda bir çok nedeni var doğru yer tercihinden servis ve hizmet kalitesine sunulan yemeklerin lezzetine kadar…

 

Kıbrıs  Tikenin Macunu Tuttu !

Şelalenin macunun iksiri padişahları özendirdi. 27 Haziran 2006 da bir hayalle başlayan Tike Kıbrıs otoparkı, Tesis kullanım alanları kişiye özel ayrıntılarıyla bir lezzet klasiğine dönüştü. Mobilyaları özenle seçilmiş,  düşünülmüş, farklı amaçlarda kullanım dizayn ve tasarımla donatılmış Tike de  Brezilyadan getirilmiş uzun sağlıklı ve dayanıklı kullanım  için granit taşlardan tutunda müzik ve kamera sistemleri,  şarap mahsenleri,  pro köşesi,  iklim koşullarına göre düşünülmüş en son havalandırma sistemleri,  alttan genişleyen masalar,  üç boyutlu oturma alanları bir seferlik değil her gelişinizde ayrı bir lezzeti  tadabileceğiniz   3 ayrı A La Cart’e Restaurantı  adeta bir ziyafet müzesi gibi geleneksel Türk mutfağının sanata dönüştürerek yemek geleneğinin gökkuşağı aleminde lezzet sunulduğu bir şölen salonundasınız. Tike Kıbrıs’ın terasında Akdeniz’i ve Türkiye’yi  izleyerek  keyifli bir akşam yemeği yiyebilirsiniz.

Dünyanın en lezzetli Espresso klasiği olan İpa Nema  Espresso bile Kıbrıs Tikede keyifle içebileceğiniz  kahve tadı. Geleneksel  Türk kahvemiz de lokum ve cezerye eşliğinde misafirlere sunuluyor.

Devrim ve Çimen  Aka çifti misafirleriyle bire bir ilgilenerek Tike lezzetlerini tanıtıyor…

Kıbrıs’a yolunuz düştüğünde Kıbrıs Tikeye uğramanızı tavsiye ederim.

Ada da Girne den Magosa ya farklı tatil alternatifleri için otelerl bulunuyor ve bu otel yatırımlarına her geçen gün yenisi ekleniyor.

Ben Cratosum…

Cratos Premıum Hotel 20 Temmuzda dünyaca ünlü sanatçı Jennifer Lopez ve bir  çok ünlünün katılımlarıyla açılacak… Bu otelin açılışı Rum kesimini ayağa kaldırdı zira gayri resmi olarak KKTC'nin tanınması anlamına geleceğini düşünüyorlar.

Daha açılmadan Türkiye ve dünya da ilgi odağı olan ve merak edilen otelin Kıbrıs’a yeni bir çehre ve hareketlilik getireceği, yapılan yatırımın rakamsal ve özensel değeriyle de dikkatleri üzerine çekiyor.

Genç ve başarılı yatırımcı Murat Bozoğlu “Hayallerim dünyayı saracak ve tüm  dünya nın adaya gelmesini sağlayacak bir yatırım oldu bizim için hedefimiz dünya markalarını Cratos çatısında toplamak diye ifade ettiği Cratos Premıum  birbirinden prestijli odaları  kapısında bekleyen humer H3 limuzin, Rolls royce fantom limuzin , Bentley limuzin Cratos’un özellerinin sadece birkaç tanesi…

Port Cratos ise eğlence ve  gurme restaurant anlayışının farklı sunuşlarının yepyeni Akdeniz yelpazesi…

Kişiye Özel Cratos Premium Spa

Ruh ve beden dinginliğiniz için her ayrıntının düşünüldüğü bir Spa keyfini size sunacak .Roberto Cavelliden,  Vakkoya  Irısh pub dan executive floor & longe Cratos Premıum Hotelin prestijli ayrıcalığından olarak merakla beklenen otelin içerisinde yer alacak markalardan birkaç tanesi.

Aynı zamanda Fashion tv nin patronu Michael Adam da Cratos’ un müdavimlerinden olacağa benziyor.Cratos Premium açılışı sabırsızlıkla bekleniyor.

Ada ya Adalı Bir Yatırım

Önümüzdeki haftalarda Ada’nın bir tatil klasiği olan Malpas Otel  efsanesiyle, farklı hizmet  ve servis anlayışıyla  İnternethaber farkıyla sizlerin beğenisine sunulacak.Malpas Otel Girne’deki tatil soluğunuz olacak.

Kornaro Beach  Club’ı Girne gecelerinin vazgeçilmez mekanı Mansion Club’ ı ,Cotton Jazz Barı ,muhteşem balayı mekanları Golf Club ‘ı farklı oda ve konaklama imkanlarıyla adanın gözdesi Malpas Hotel doğa ve denizin kucaklaştığı müthiş atmosferiyle Kıbrıs tatillerinizin hiç şüphesiz adresi olacaktır.

Birbirinde farklı tatil noktalarından yepyeni yazılarla tatil tadında buluşmak dileğiyle iyi tatiller…