BIST 9.095
DOLAR 32,38
EURO 35,06
ALTIN 2.326,75
HABER /  GÜNCEL

Rümeysa Kadak kimdir aslen nereli kimin kızı annesi ve babası

Rümeysa Kadak kimdir, aslen nereli, kaç yaşında ve Rümeysa Kadak'ın anne ve babası kim soruları merak konusu oldu. AK Parti'nin İstanbul 3. bölgeden aday gösterdiği 22 yaşındaki Rümeysa Kadak Meclis'e giren en geç vekil oldu. Peki Rümeysa Kadak'ın annesi babası kim en geç vekil olan Rümeysa Kadak kimin kızı?

Abone ol

Rümeysa Kadak kimdir, aslen nereli, kaç yaşında ve Rümeysa Kadak'ın annesi babası kim soruları merak konusu oldu. Meclis'e giren en genç vekil olan Rümeysa Kadak'ın hayatı ve biyoğrafisi bir anda gündem oldu. Henüz 22 yaşında olan Rümeysa Kadak, AK Parti İstanbul 3. bölgeden vekil oldu ve Meclis'e girdi. 

2017 Referandumu'nda seçilme yaşının 25'ten 18' indirilmesinin ardından, 24 Haziran Seçimleri için 18 yaşını dolduran herkes milletvekili adayı olmaya hak kazanmıştı. AK Parti'nin İstanbul 3. Bölge'den aday gösterdiği 22 yaşında Rümeysa Kadak, oyların sayılmasının ardından milletvekili seçildi.

RÜMEYSA KADAK KİMDİR: 6 Mayıs 1996'da dünyaya gelen Rümeysa Kadak, Marmara Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği bölümünde eğitim hayatına devam ediyor.

22 yaşındaki Kadak, AK Parti MKYK Üyesi, Marmara Üniversitesi Öğr. Konseyi Başkan Yard. ve Genç KADEM Proje Sorumlusu görevlerini de sürdürüyor.

Rümeysa Kadak, 22 yaşında milletvekili seçilerek Meclis'e giren en genç milletvekili oldu. 

ERDOĞAN'IN DİKKATİNİ NASIL ÇEKTİ: 22 yaşındaki Kadak, Erdoğan'ın dikkatini bir münazara turnuvasının ödül töreni sırasında çekmiş. Kadak münazaraki tavrıyla Erdoğan'ı hayran bırakmış...

Rumeysa Kadak Meridyen Derneği’nin “münazara” ekibinden Aynı zamanda üniversitede öğrenci konseyinde başkan yardımcılığı yapıyor. Kadak’ın, 7 Mayıs’ta Haliç Kongre Merkezi’nde yapılan “İstanbul Meridyen Open ‘17 Uluslararası Münazara Turnuvası”nın ödül töreni sırasındaki performansıyla Erdoğan’ın dikkatini çektiği ve MKYK listesine alındığı öğrenildi.