BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53

Ruhların Şarkıcısı

Siz gördüğünüz şeylerden bahsedemem ben. Her gün duyduğunuz tumturaklı sözlerden. Ya da kanlı cinayetlerden büyüterek gözlerimi. İyi bir satıcı değilim ben. Uyutamam kanlı ninnilerle ruhlarınızı.

Size gördüğünüz şeylerden bahsedemem ben. Her gün duyduğunuz tumturaklı sözlerden. Ya da kanlı cinayetlerden büyüterek gözlerimi.

İyi bir satıcı değilim ben.  Uyutamam kanlı ninnilerle ruhlarınızı.

Size günlerden bahsedemem. Kan dolu nehirlerde yüzen altın renkli günlerden. Ve insanlardan bahsedemem,  o günlerin altında yüzleri gülen.

Size fallardan da bahsedemem. Üç vakte kadar muştulu bir haber ya da büyükçe bir paradan haber veren.

Size umuttan da bahsedemem, ölü çocukların ve acılı anaların yürekleri üzerinde yükselen.

Size acılarından bahsedebilirim dünyanın. Her an bir yerlerde ölmekte olan çocuklardan. Ve kimsesiz kadınlardan. Bir lokma ekmek için ruhlarını pazara çıkaran.

Size babalardan bahsedebilirim. Ölümün, şiddetin, haksızlığın karşısında çaresiz kalan. Evini, çoluğunu çocuğunu, kadınını zulmün dişlilerinden kurtaramayan.

Size çocuklardan bahsedebilirim. Meyve sebze dolu market reyonlarını düşlerinde bile göremeyen. Günlerce kursağına tek lokma girmeyen,  tenleri gibi kaderleri de kapkara çocuklardan.

Fakat biliyorum, hoşlanmazsınız siz bunları dinlemekten. Buruşmuş bir yüzle uzaklara bakarsınız. Uzaklaştığınız gibi buruşmuş vicdanlarınızdan.

Dağılalım o vakit, zaten ben de konuşmayı pek sevmem.