BIST 9.717
DOLAR 32,52
EURO 34,94
ALTIN 2.440,18
HABER /  MEDYA

Ruhat Mengi Vatan'dan ayrıldı mı?

Vatan'dan gönderildiği iddia edilen Ruhat Mengi izinde olmasına karşın kaleme aldığı yazıyla iddialara yanıt verdi...

Abone ol

GAZETECİLER.COM - Ruhat Mengi Vatan'dan gönderildi mi? Demirörenlerin son kurbanı olduğu iddia edilen Mengi bugün bir açıklama yaparak iddiaları yanıtladı.

Vatan gazetesinde Mustafa Mutlu'nun kovulması ve Zülfü Livaneli'nin istifa etmesinin ardından gazetenin aynı çizgideki "ulusalcı" yazarlarından Ruhat Mengi'nin de gönderileceği iddia edilmişti. Geçtiğimiz gün kaleme aldığı yazıda izne çıkacağı için bir süre yazmayacağı notunu düşen Mengi'nin kendi isteği ile değil gazete yönetimi tarından izne gönderildiği de iddialar arasında yer almıştı. Mengi, izinde olmasına karşın bugün bir yazı yazarak iddialara açıklık getirdi.

Zorunlu olarak değil kendi iradesiyle izne çıktığını kaydeden Ruhat Mengi muhalif değil gazeteci olduğunu vurguladı. “Muhalif gazeteci” anonsları da hatalıdır, belirtmiş olayım." diyen Mengi izinden sonra Vatan'da yazmaya devam edeceğini söyledi.

İşte Mengi'nin yazısındaki ilgili bölüm:

‘İzindeyim’ dedim olmadı, ‘Tekrar buluşacağız merak etmeyin’ dedim anlaşılmadı, artık başka dilde söylemem gerekiyor herhalde; ‘I’m on holiday’ arkadaşlar.
....

 Kısacası “izne çıkarılmam” mümkün değildir, ancak “izne çıkarım” ..

O nedenle, bana sorduklarında aksini anlatmama rağmen saatler boyu “izne çıkarıldığım” şeklinde anonslar yapılmasının beni mevcut durumda daha da çok üzdüğünü belirtmek isterim.