BIST 9.680
DOLAR 32,43
EURO 34,44
ALTIN 2.490,00
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Rubik küpü 3 saniyede tamamlıyor

En zor zeka oyunlarından olan Rubik Küpü'nü yapma rekorunu geliştirilen bir robot egale etti.

Abone ol

Dünyanın en ünlü zeka oyunlarından biri olan Rubik Küpü yapma rekorunu bir robot kırdı. Gücünü akıllı telefondan alan robot 3 saniyede küpü tamamlamayı başardı.

Bir dönem popüler olan zeka oyunu Rubik Küpü, küp şeklinde olan ve her bir yüzeyi farklı renkten oluşan bir oyuncak. Popüler olduğu dönemde dünya çapında milyonlarca kişinin elinden düşmeyen zeka oyununda bir insanın tamamlama rekoru 2013 yılında 5.55 saniye olarak kırılmıştı.

İnsan kullanıcılar dışında robotlarla da Rubik Küp'ü konusunda çalışmalar yapılıyor. Dünya çapında yapılan Rubik Küpü tamamlama yarışlarında robotlar zaten insanları geçmişti. Bugüne kadar robotların küpü tamamlama hızı 5.27 saniyeydi.

Al Jazeera Türk'ün yaptığı habere göre, gücünü akıllı bir telefondan alan Cubestromer 3 isimli robot, Rubik Küpü'nü 3.253 saniyede tamamlamayı başardı. Samsung Galaxy S4 ve Lego Mindstorms  parçalarından oluşan robot sadece 3 saniyede verilen görevi bitirdi. Robot, Rubik Küp'ünü tamamlarken kayıt edilen bir video bu işlemin ne kadar hızlı yapıldığını da ortaya çıkardı: