BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,98
ALTIN 2.434,97
HABER /  GÜNCEL

RTÜK üyesi Öztunç: Ne paralel bilirim ne tanjant

Kerimoğlu'nu makamında ziyaret eden RTÜK'ün CHP'li üyesi Öztunç 'paralel yapı' iddialarına yanıt verdi.

Abone ol

BAKIRKÖY Belediye Başkanı Op. Dr. Bülent Kerimoğlu’nu makamında ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerini ileten Radyo Televizyon Üst Kurulu(RTÜK) üyesi Ali Öztunç gündeme ilişkin soruları da yanıtlayarak, ”Ben ne paralel bilirim ne de tanjant, kotanjant, daire,düzlem bilirim.” dedi.

RTÜK’e Cumhuriyet Halk Partisi(CHP)’den seçilen diğer üye Süleyman Demirkan ile CHP Bakırköy İlçe Başkanı Sait Yücel’le beraber Bülent Kerimoğlu’nu ziyaret eden Ali Öztunç, bazı televizyon kanallarına verilen cezaların ardından RTÜK üyeleri de paralel yapı mensubu eleştirilerini gündeme getirerek, ”Bazı televizyon kanallarının(Özellikle Ahaber) seçim döneminde yaptığı yayınlardan dolayı RTÜK tarafından cezalandırılması üzerine kamuoyu nezdinde bizim hakkımızda bir karalama kampanyası başlatarak RTÜK üyeleri de paralelci diyorlar. Ben açık açık söyleyeyim ben ne paralel bilirim ne de tanjant, kotanjant, daire, düzlem bilirim. İşleri güçleri kendileri hakkında olumsuz bir durumda paralel yapıyı ortaya atmak. Biz yasaların emrettiği şekilde görevimizi yapıyoruz. Adalet ve Kalkınma Partisi’nin mitinglerine %100 yer verirken diğer partilerin mitinglerine %0 yer verirseniz yayın cezası da alırsınız.“ şeklinde konuştu.

TRT GENEL MÜDÜRÜNE İSTİFA ÇAĞRISI 

Ali Öztunç, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin hakkındaki istifa çağrısını da yenileyerek, ”14-21 Mart tarihleri arasında TRT , Adalet ve Kalkınma Partisi’ne 18 saat 36 dakika, Cumhuriyet Halk Partisi’ne 1 saat 1 dakika, Milliyetçi Hareket Partisi’nde 1 saat yer verirken parlemento da yer alan Barış ve Demokrasi Partisi’nde hiç vermedi. Bunun üzerine YSK(Yüksek Seçim Kurulu) TRT hakkında işlem yaparak RTÜK’ten bu kanala ceza verilmesini istedi. TRT hakkında 3 dosyadan ceza verildi ve 6 dosyası YSK’ da inceleniyor. Yayın ihlali cezası alan TRT’nin başındaki genel müdürünün de dolayısıyla görevde kalmamsı gerekir. Bunu da aslında biz söylemiyoruz, YSK söylüyor: TRT, tarafsız yayın ilkelerini ihlal etmiştir.” görüşlerini belirtti.

'HERKESİ KUCAKLAYACAĞIZ' 

Bakırköy Belediye Başkanı Op. Dr. Bülent Kerimoğlu da RTÜK üyelerinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdikten sonra düşüncelerini şöyle açıkladı: RTÜK üyelerimiz gerçekten çok önemli bir görevi yürütüyorlar. Adalet ve Kalkınma Partisi’nin RTÜK’ü baskı altına alan girişimlerine karşı mücadele ediyorlar. Biz de kendilerine teşekkür ediyoruz. İnşallah televizyonlar ve radyolar iktidar baskısını hissetmeden bağımsız ve tarafsız yayın yapabilirler. Biz Bakırköy’de %69.2 oy almamıza rağmen %100’ün de başkanı olacağımı ilk gün söylemiştim. Herkesi kucaklayacağız. İktidarın da %100’ü kucaklamasını bekliyoruz.