BIST 9.792
DOLAR 32,51
EURO 34,94
ALTIN 2.434,94
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Rotasyon son durum MEB vaz mı geçti?

Rotasyon son durum ne sorusuna Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'dan yanıt geldi. Nabi Avcı yaptığı son dakika açıklamasında rotasyondan vazgeçildiğini açıkladı.

Abone ol

Aynı görev yerinde 15 yılını dolduran öğretmenlerin görev yerlerinin değiştirilmesi için hazırlanan rotasyon uygulamasından vazgeçildi.

Rotasyon son durum ne? sorusunun yanıtını arayan öğretmenleri rahatlatacak haber Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'dan geldi. Nabi Avcı, "Rotasyon uygulamamasına karar verildi" dedi.

rotasyon son durum meb vaz mı geçti rotasyon haberleri internethaber.com'da.jpg
"Rotasyona tabi öğretmenlerin atamasının 29 Temmuz'da açıklanması gerekiyordu. Halen açıklanmadı. Bu konuda son durum nedir?" sorusunu Bakan Avcı, bu kapsamda yapılan müracaatları değerlendiklerini, rotasyona tabi olan ve herhangi bir gerekçeyle rotasyon dışında kalması öngörülebilecek tüm öğretmenlerin durumları hakkında bir simülasyon yaptıklarını belirtti.

Bakan Avcı, şöyle devam etti:

"Bu simülasyon neticesinde gördük ki aslında rotasyonla amaçladığımız eğitsel amaçlar, hedefler bu simülasyondan çıkmıyor. O nedenle dün akşam konuyu Sayın Başbakana da ilettim. Onun da telkin ve tavsiyeleri doğrultusunda bakanlığımızda da yaptığımız istişare görüşmeler ve ilgili birimlerimizle yaptığımız değerlendirmeler sonucunda, rotasyonunun uygulanmamasına karar verdik. Şu anda uygulanmamasına karar verdik."