BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Romen bakanın evi sanat müzesi gibi

Hakkındaki yolsuzluk iddiaları nedeniyle görevinden istifa etmek zorunda kalan Romanya Maliye Bakanı Darius Valcov'un evinde yapılan aramalarda Pablo Picasso, Andy Warhol ve August Renoir gibi ünlü sanatçıların paha biçilmez eserleri bulundu.

Abone ol

İki hafta önce hakkındaki yolsuzluk iddiaları nedeniyle görevinden istifa etmek zorunda kalan Romanya Maliye Bakanı Darius Valcov'un evinde yapılan aramalarda Pablo Picasso, Andy Warhol ve August Renoir gibi ünlü sanatçıların paha biçilmez eserleri bulundu.

Daha önce Slatina belediye başkanlığı yapan Valcov, kendi bölgesinde faaliyet gösteren işadamlarının devlet ihalelerinden yararlanabilmesi için onlardan rüşvet almakla suçlanıyordu.

İhalelerden milyon dolarlık rüşvetler aldığı iddiasıyla k hakkında soruşturma yapılan maliye bakanının bu paraları sanat eserlerine yatırdığı tahmin ediliyor.

Pablo Picasso, Andy Warhol ve August Renoir gibi dünyaca ünlü sanatçıların yanı sıra ünlü Romen ressamların onlarca eserinin de bulunduğu konuttan sonra, eski bakanın akrabalarının evlerinde de arama yapan Romanya polisi, bu konutlarda da mülkiyeti bakana ait olduğu öne sürülen başka eserler de ele geçirdi.

Soruşturmayı yapan savcılık yetkilileri tablolarla ilgili olarak şimdilik daha ayrıntılı açıklama yapılmayacağını ve soruşturmanın derinleştirileceğini söylediler.