BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,98
ALTIN 2.430,89
HABER /  GÜNCEL

Romanya polisinden FETÖ'cü Enes Kanter hakkında açıklama

Türkiye tarafından pasaportu iptal edildikten sonra Romanya'da bir süre gözaltında tutulan, FETÖ terör örgütüne yakınlığı ile bilinen basketbolcu Enes Kanter hakkında açıklama yapıldı.

Abone ol

Romanya polisinin AP'ye yaptığı açıklamada, "Meslektaşlarım Kanter'in pasaportunun Türk yetkililer tarafından iptal edildiğini ve ülkeye girme izninin bulunmadığını fark etti. Kendisi bir süre havalimanında tutulduktan sonra istediği yere gidebileceği söylendi" ifadelerini kullanıldı.

Kanter daha sonra Londra üzerinden ABD'ye uçmuştu.

Kariyerine 6 yıldır NBA'de devam eden Enes Kanter’in FETÖ bağlantısı gerekçesiyle Türk pasaportu iptal edilmişti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A HAKARET ETMİŞTİ!

FETÖ'cü Enes Kanter mesajlarını Türkiye’de yasaklı olduğundan görülemeyen sosyal medya hesabından İngilizce ve Türkçe olarak paylaştığı videoda Romanya’da bulunduğunu ifade ederek, "Burada Türkiye tarafından pasaportumun iptal edildiğini söylediler. 4 saattir beni burada iki polis tarafından tutuyorlar" ifadelerini kullanmıştı. Kanter pasaportunun iptal edilme gerekçesi olarak 'politik görüşlerinin' etkisi olduğunu ifade etmiş ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret içeren sözler sarf etmişti.

BABASI EVLATLIKTAN REDDETTİ, SOYADINI "GÜLEN" OLARAK DEĞİŞTİRDİ

Enes Kanter, son olarak akademisyen babası Prof. Dr. Mehmet Kanter ile arasında geçen olay ile gündeme geldi. KHK ile görevinden ihraç edilen Mehmet Kanter, FETÖ ile bir ilişkisi bulunmadığını ve oğluna açık çağrıda bulunarak evlatlıktan reddettiğini açıklamıştı. Bunun üzerine Enes Kanter, Twitter’da soyadını "Gülen" olarak değiştirmişti.