BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,81
ALTIN 2.514,85
HABER /  DÜNYA

Roma'daki liderler zirvesinde güldüren imza

İtalya'nın başkenti Roma'da düzenlenen törende Rum liderin attığı imza Almanya Başbakanı Angela Merkel'i uzun süre güldürdü. İşte törene damga vuran o anlar;

Abone ol

AB'nin 60. kuruluş yılı için İtalya'da düzenlenen törende Kıbrıs Rum yönetimi lideri Nikoz Anastasiadis'in attığı imza, liderler arasında espriye neden oldu. Almanya Başbakanı Angela Merkel'in, Rum liderin imzasına uzun süre gülmesi Rum tarafında tepkilere neden oldu.

İtalya’nın başkenti Roma’da Cumartesi günü yapılan törende AB’nin kuruluş anlaşması liderler tarafından yeniden imzalandı. Liderler tek kürsüye çıkarak, imzalarını attı. 3’üncü sırada kürsüye çıkan Rum lider Anastasiadis oldukça büyük bir yazıyla defteri imzaladı.

MERKEL KENDİNİ TUTAMADI

Törenin ardından kürsüye gelen Almanya Başbakanı Angela Merkel, geniş bir yer kaplayan ve bir üst sıradaki Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande’ın imzasını da örten Anastasiadis’in imzasına gülmeye başladı. İmza ve büyüklüğünü komik bulan Almanya Başbakanı, yanına Fransa Cumhurbaşkanı ve diğer liderleri çağırarak Anastasiadis’in imzasını gösterdi. Liderler, imzayı tebessümle karşıladı.