BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,80
ALTIN 2.504,62
HABER /  GÜNCEL

Rolls-Royce'da 4x4 hazırlığı

Satış rekorları kıran Rolls-Royce ilk kez dört çarpı dörtlük bir otomobil için tasarım aradığını söylüyor. Şirketin Genel Müdürü Rolls-Royce'un yeni tasarımları değerlendirdiğini ama henüz kesin plan yapmadığını söyledi.

Abone ol

Dört yıldır üstüste satış rekorları kıran Rolls-Royce, ilk kez dört çarpı dörtlük bir otomobil için tasarım aradığını söylüyor.

Şirketin Genel Müdürü Torsten Müller-Otvos, BBC'nin sorularını yanıtlarken, Rolls-Royce'un yeni tasarımları değerlendirdiğini ama henüz kesin kararını da vermediğini söyledi.

Müller-Otvos, markalarının dört çarpı dört piyasasında bir ihtiyaca cevap verebileceğini düşünüyor.

Lüks otomobil üreticisi bçr önceki yıla göre yüzde 1,5 bir artışla, 2013 yılında 3 bin 630 araç sattığını da açıkladı.

Genel Müdür Müller-Otvos "Yeni tasarımlar ve daha önce denenmemiş fikirlere bakmak için bir süreç başlattık ama henüz işte şunu yapacağız diyebilecek kadar kesin planlarımız yok" diye konuştu.

Rekor satışlar

BMW tarafından satın alınan Rolls-Royce, başarılı bir yıldan sonra talepleri karşılayabilmek için 2014 yılında İngiltere'nin Sussex bölgesindeki Goodwood fabrikasına 100 işçi daha almayı planladığını açıkladı. Şirket 2013 yılında da işçi sayısını 100 kişi artırmıştı.

Şirket, 2013 yılında Cenevre Otomobil Fuarı'nda Wraith adlı yeni modelini sunmuş ve yılın son üç ayı içinde otomobili piyasaya sürmüştü.

Genel Müdür süper lüks otomobil piyasasında şirketin konumundan gayet memnun görünüyor.

Şirketin satışlarındaki artışta en büyük pay yüzde 17'lik yükselmeyle Orta Doğu'ya ve ondan sonra yüzde 11 ile Çin piyasasına ait.

Rolls-Royce, şu anda toplam 1.300 işçi çalıştırıyor.

İngiltere otomotiv sektörü açısından bakıldığında da, 2013 kârlı bir yıl gibi görünüyor. Tahminen 1,5 milyon otomobil satıldı. Ve bu altı yılın en yüksek satış rakamı.