BIST 9.732
DOLAR 32,50
EURO 34,78
ALTIN 2.424,36
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Rize'ye ramazanda su eziyeti

Rize Belediyesi ekipleri, şehir merkezi başta olmak üzere susuz kalan 5 ilçe ve 5 beldeye su verebilmek için gece gündüz çalışıyor.

Abone ol

Rize'de şehir merkezi başta olmak üzere 11 ilçe ve belde belediyesinin içme suyu ihtiyacını karşıladığı Andon İçme Suyu Şebekesi'nde meydana gelen arıza nedeniyle dün akşam saatlerinden itibaren Rize ilinin büyük kısmına su verilemiyor.

250 bin civarında nüfusu etkileyen su kesintisinin giderilmesi için çalışmalar sürüyor.

Rize Belediyesi ekipleri, Rize'nin Çaykent Beldesi sınırları içerisinde patlayan binlik borunun onarılması için çalışmalara başladı. Gece yarısı başlayan çalışmalar şiddetli yağmura rağmen aralıksız olarak sürdü. Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı çalışmaları sabah saatlerine kadar yerinde izledi.

Bakırcı burada yaptığı açıklamada, 11 belediyenin içme suyu ihtiyacını karşıladığı projede ciddi finansman ve proje hataları olduğunu belirterek belediyelere astronomik maliyet çıkartan projenin hatalardan dolayı önümüzdeki günlerde de sıkça su kesintilerine neden olabileceğini belirtti.

Bakırcı, ''Maalesef ikinci kez aynı yerde ana ishale hattımızda patlama meydana geliyor. Arazi esnek. Birde üzerinden kara yolu geçirilince 1 metre çapındaki bu boruda esnemeden kaynaklanan bir patlama meydana geldi. Ana tesisimiz ve depolarımızda su besleyemiyoruz. Çalışmalara sahurdan sonra başlamayı düşünüyorduk. Ancak depolarımızda su kalmayınca gece yarısı çalışmaya başladık. Tüm ekiplerimiz iş başında. Ümit ediyorum ki iki üç gün içerisinde çalışmaları tamamlayarak vatandaşlarımıza su veririz.Patlayan boru yerden 8 metre aşağıda. Biriken suyun tahliyesindeki zorluk çalışmaları güçleştiriyor. Bu son olmayacaktır.Bu projeyi finansından tutun imarına kadar neresinden tutarsanız elinizde kalıyor. Bu sorunu maalesef yaşamaya devam edeceğiz. Çok kötü bir proje yapıldı. Bütün belediyelerin de belini büken bir finans sistemi var'' dedi.

Öte yandan Rize şehir merkezi başta olmak üzere ilin büyük bir kısmına en erken 3 gün sonra su verilebileceği belirtiliyor.