BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,84
ALTIN 2.507,99
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Rize'de şarbon şüphesi araştırılıyor

Rize Tarım İl Müdürü Adem Çekiç, Çayeli ilçesinde kesilen ineğin etinden yedikten sonra bir kişinin ölmesi araştırılıyor.

Abone ol

Rize Tarım İl Müdürü Adem Çekiç, Çayeli ilçesinde kesilen ineğin etinden yedikten sonra bir kişinin ölmesi ve bazı kişilerin de rahatsızlanması üzerine, inek etinde yaptıkları ilk incelemede şarbona rastlamadıklarını söyledi.

İlçenin Madenli beldesine bağlı Topkaya köyünde B.M'nin (71), birkaç gün önce kesilen ineğin etinden yedikten sonra hayatını kaybetmesi ve 7 kişinin de rahatsızlanması üzerine, İl Sağlık Müdürlüğü ile İl Tarım Müdürlüğü ekiplerinin başlattığı çalışmalar tamamlandı.

Çekiç, konuyla ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, kesilen inekte şarbon olma ihtimaline karşı , ekiplerin inek etinden numune alarak inceleme yaptıklarını belirterek, '' İnek etinde yaptığımız ilk incelemede şarbona rastlamadık. Ancak numuneler ileri tetkik için Ankara'daki laboratuvara gönderildi'' dedi.

Her ihtimale karşı köyde ilaçlama yaptıklarını ifade eden Çekiç, ''Gerekli önlemleri aldık. Şu an için bir sorun görünmüyor'' diye konuştu.

İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe ise şüphe üzerine hastaneye başvuran kişilere, her ihtimale karşı şarbon tedavisi uyguladıklarını vurgulayarak, ''Ancak bu kişilerde herhangi bir soruna rastlanmadı. Bu kişiler, tedavilerinin ardından taburcu edildi. Numunelerde yapılan incelemelerde de şarbon virüsüne rastlanmamasına rağmen, numuneleri her ihtimale karşı Sağlık Bakanlığı'na gönderdik'' dedi.

Tepe, ölen B.M'nin diyaliz hastası olduğunu, kesin ölüm sebebinin, yapılacak otopsi sonrasında belli olacağını kaydetti.