BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,78
ALTIN 2.408,63
HABER /  GÜNCEL

Rize'de iki kardeşin zor anları

RİZE'de kar yağışı nedeniyle kapanan yolda otomobilde mahsur kalan iki kardeş 10 saat süren çalışmanın ardından kurtarıldı.

Abone ol

Rize Merkeze bağlı Aktaş Köyü'nde önceki gün yoğun kar nedeniyle kapanan yolda araçları ile mahsur kalan Erkan ve Mustafa İsmailoğlu telefonla yardım istedi.

Rize Arama Kurtarma ekibinde görev yapan Rize Off Road Rescue Team Spor Kulübü üyeleri arazili araçlarla bölgeye hareket etti.

Olumsuz hava koşulları nedeniyle güçlükle ilerleyen kurtarma ekiplerinin araçları da kara saplanınca destek için başka ekipler istendi. Gelen ekiplerin de desteğiyle bir süre yürüyerek devam eden kurtarma çalışmaları yaklaşık 10 saat sonra sonuç verdi. Otomobillerinde mahsur kalan Erkan ve Mustafa İsmailoğlu'nu alan ekipler kente merkezine indirdi.

Rize Arama Kurtarma ekibi görevlisi İrfan Çolak, araçta mahsur kalan kişilere ulaşmak için yoğun çaba harcadıklarını belirterek "Hava şartlarının olumsuz yönde seyretmesi işimizi güçleştirse de çalışmalardan alıkoymadı. Belli bir mesafeden sonra yürümek zorunda kaldık. Kar yağışının yoğun olması yüzünden araçla devam edemedik. Yaya olarak mahsur kalanlara ulaştık" dedi.