BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Rıza Sarraf'ın akıbeti 17 Ocak'ta belli olacak

AMERİKA Birleşik Devletleri'nde yargılanan Rıza Sarraf'ın için kritik gün 17 Ocak. Cezaevinde aynı koğuşu paylaştığı Faozi Jaber’in, cinsel taciz iddiasıyla açtığı davanın akıbeti bu tarihte belli olacak.

Abone ol

Amerika'nın Sesi'nde yer alan habere göre; Sarraf, avukatı Robert Anello aracılığıyla mahkemeye yaptığı başvuruda, hakkındaki suçlamaların asılsız iddialar olduğunu öne sürmüş ve davanın düşürülmesini talep etmişti.

Başvuruyu değerlendiren hakim Sholomo Hagler, Sarraf’ın davanın düşürülmesiyle ilgili talebini kabul etti. Hakim Hagler, Sarraf aleyhine cinsel taciz iddiasıyla dava açan Jaber’den, 17 Ocak 2019 tarihine kadar mahkemeye ek delil sunup yeniden başvuru yapmasını istedi.

DAVA DÜŞEBİLİR
Amerika'nın Sesi'nin başvurduğu hukukçular, davanın kaderinin 17 Ocak’a kadar belli olacağını belirterek, “Jaber, 17 Ocak’a kadar ek delillerle mahkemeye yeniden başvurmazsa hakim davanın düşmesine karar verir. Jaber, yeniden başvuru yapar ve iddialarıyla ilgili hakime ek deliller sunarsa dava kaldığı yerden görülmeye devam eder” diye konuştu.

HAYAL ÜRÜNÜ DEMİŞTİ
Sarraf avukatı Anello aracılığıyla, daha önce mahkemeye sunduğu dilekçede, eski koğuş arkadaşı 63 yaşındaki Arap asıllı Fildişi Sahilli vatandaşı Jaber’in, cinsel istismar ve tecavüz iddiasıyla açtığı davanın hiçbir temele dayanmadığını ve hayal ürünü olduğunu savunmuştu.