BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,19
ALTIN 2.247,52
HABER /  GÜNCEL

Rıza Sarraf şüpheli sıfatıyla adliyede

Sarraf, Kanlıca'da satın aldığı tarihi yalılarda kanuna aykırı tadilat yaptırdığı iddiası nedeniyle ifade verdi.

Abone ol

Rıza Sarraf, Beykoz Kanlıca'da satın aldığı tarihi yalılarda, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na aykırı tadilat yaptırdığı iddiasıyla hakkında başlatılan soruşturma kapsamında "şüpheli" sıfatıyla ifade verdi.

Sarraf'ın, dün avukatı Şeyda Yıldırım ile Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı'na giderek, hakkında başlatılan soruşturma kapsamında ifade verdiği, 1 sayfalık ifadesinde, "Beykoz İlçesi Kanlıca Mahallesi, 23 pafta, 116 ada 4-5 parseller üzerindeki yalı mahiyetinde olan gayrimenkulleri yaklaşık 5 yıl önce satın aldım. 5 parseli ise eşim Ebru Gündeş Sarraf üzerine kaydettirdim. Ben burayı satın aldıktan sonra her iki yalıda da tadilat yapma gereği duydum. Tadilat işi için Suha Gökdemir ve mimar Dara Kırmızıtoprak ile anlaştım. Projeleri Dara Kırmızıtoprak çizecek, diğer bütün işlemleri Suha Gökdemir takip edecek, gerekli mercilerden izin alacak, izin aldıktan sonra projeye uygun olarak yapacaktı. Bu işlemleri Suha Gökdemir, ben bu inşaatları aldıktan sonra yapmaya başladı. Bütün tadilatları izin çerçevesinde yaptığını düşünmekteydim. Bu inşaattaki tadilat işlemleri yaklaşık 1,5 yıl içinde bitti. Yani 2011 yılının ortalarında bana bitmiş olarak teslim edildi. O tarihten beri, burada ailemle ikamet etmekteyim" dediği belirtildi.

"KÜLTÜR VARLIĞI VE TARİHİ DOKUYA HERHANGİ BİR ZARAR VERMEMİŞTİR"

Sarraf, ifadesinde şunları söyledi:
"Bu tutulan tutanaklar tamamıyla dış görünüşe ve basının yönlendirmesiyle yapılmıştır. Bu aldığım yalılardaki yükselti, eski haliyle aynı mahiyettedir. Kesinlikle aslında herhangi bir değişiklik yoktur. Bu yalıların eski ve yeni fotoğraflarına bakıldığında, yükseltide herhangi bir değişiklik olmadığı görülecektir. Sadece her iki yalı bana ait olması sebebiyle araya asansör konulmuştur. Bu asansörü yasaklayan herhangi bir kanun olduğunu düşünmüyorum. Bu asansör her iki yalının birbirleri ile bağlantısını sağlamaktadır. Kültür varlığı ve tarihi dokuya herhangi bir zarar vermemiştir. Burası hiçbir zaman mühürlenmedi. Mühürü de bozmadım. Kesinlikle bana isnat edilen suçlamaları kabul etmiyorum."

1.20151006224438.jpg

AVUKAT YALIDA KEŞİF TALEBİNDE BULUNDU


Avukat Şeyda Yıldırım da, "Yapı tadil tutanağı, binanın içine girilmeden ve sadece basında yer alan spekülatif bazı haberler esas alınarak düzenlenmiştir. Konu ile ilgili Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu'na müracaatlar yapılacak ve sayın makamınıza sunulacaktır. Ancak sayın makamınızca mahallinde keşif yapılarak durumun tespitini talep ediyorum. Yapılacak soruşturma sonucunda müvekkilim hakkında takipsizlik kararı verilmesini talep ederim" ifadelerini kullandı.