BIST 9.717
DOLAR 32,50
EURO 34,95
ALTIN 2.439,00

Rixos Kültür Sanat ve Gastronomi Festivali

İnternethaber seyahat uzmanı ve tatilin ayaklı Google’ı Alper Tekbaş bu hafta Rixos Hotels’in 10.yılında Türk kültürü ve geleneklerine özgü, Türk misafirperverliğini ve servisini sunduğu, Rixos Premium Kültür, Sanat ve Gastronomi Festivali gala gecesindey

Biz Bir Araya Gelince Büyük Oluruz…

İnternethaber seyahat uzmanı ve tatilin ayaklı Google’ı Alper Tekbaş bu hafta Rixos Hotels’in 10.yılında Türk kültürü ve geleneklerine özgü, Türk misafirperverliğini ve servisini sunduğu, Rixos Premium Kültür, Sanat ve Gastronomi Festivali gala gecesindeydi.

Rixos Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince önderliğindeki Rixos ailesi, müthiş bir özveri ile Türk misafirperverliğinin ruhundaki asilliği misafir ağırlama sanatına dönüştürerek şölen havasında geçen gecede, konuklarına yaşattılar.

Otelcilikte ünlü fikir adamı Erol Sezer’in hayallerinin gerçeğe dönüştüğü gecede, 7 bölge, 7 gece, 7 Rixos Kültür, Sanat ve Gastronomi Festivalinde, Antalya Rixos Premium yerli ve yabancı sanat, moda,  gastronomi ve müzik dünyasının güçlü isimlerine ev sahipliği yaparken, Türk kültürünü ve Anadolu’nun öz değerlerini karış karış, ilmik ilmik, emek emek, hummalı bir çalışma ile bir araya getiren ve biz duygusunu yaşatan Rixos ekibi, A dan Z ye harikalar yaratarak otoriteleri büyüledi.

Rixos Napolyon’u Bile Şaşırtır

Zaferden zafere koşan ünlü imparator Napolyon Bonapart’ın yorgun düşmüş kurmayları, Napolyon’un “Dağların arkasındaki yıldızları görüyor musunuz?” Sorusuna “Dağların ardındaki yıldızlar nasıl görülebilir ki efendim?” Cevabını alınca “Ben görüyorum, sizde görene kadar devam edeceğiz” demişti… Rixos’un isimsiz kahramanları, bu muhteşem gecede adeta Napolyon’un askerlerine taş çıkarttılar. Bir saniye durmaksızın gözlerindeki ışıltı ile misafirlerini ağırlayan Rixos ailesinin fertleri, gecenin gerçek yıldızları oldular ve ben değil “BİZ” kelimesinin en güzel tanımlamasını, altın harflerle yaşattılar…

Rixos Efsanesi Yaşıyor, Büyüyor ve Tüm Dünyayı Sarıyor

Anadolu da yüzyıllar öncesinde yanan ve hiç sönmemesi gereken ocağın, aşın, sevinin, alın terinin ateşi hep yandı, tüm dünyayı sardı, ısıttı ve kucakladı. Rixos Kültür Sanat ve Gastronomi Festivalinde bu ülkeye gönül vermiş, Türkiye aşığı tarihçisi, edebiyatçısı, fotografçısı, ressamı, modacısı, gönüllü turizm elçileri,  biz olmanın onuru ile o ateşe canı gönülden omuz omuza el verdiler ve o ateş hiç sönmeyecek…

Sevgi ile içtenlikle, doğallıkla, Tük misafirperverliği ile Rixos Kültür Sanat ve Gastronomi Festivaline hoş geldiniz, safa geldiniz. Sofranız bereketli, sohbetiniz daim, birliğimiz baki olsun...

-

Harran’dan Ürgüp’e, Safranbolu’dan Doğu Beyazıt’a, Silifke’den İpsala’ya, ülkemizin sahip olduğu öz değerlerini, sevgi ve barış, paylaşma ve inancın zengin mirası, bizi biz yapan tüm tarihi ve kültürel değerlerimizi Rixos Kültür Sanat ve Gastronomi Festivalinde tüm dünya ile paylaşmak amacı ile uzun soluklu bir planlama ve çalışmanın sonucunda 7 gün 7 gece 7 bölge 7 şef ana başlıkları adı altında, Türk turizminin ve otelcilik anlayışının beğenisine sunuldu.

Geceye ev sahipliği yapan Rixos Premium Belek Genel Müdürü Tansel Tercan konuklarını alçak gönüllü ve dik duruşu ile karşıladı, bu önemli festivalin baş aktörlerinden Palm Jumeırah- Dubai tepe yöneticisi Erol Sezer ve Rixos Premium Executive Chef Kasım Şentürk eşliğinde ülkemizin her bölgesinden yöresel lezzetleri modernize edilmiş Türk mutfağı formlarıyla dünyaya tanıtmak

için hazırlanan gecede Hijazz gurubu canlı performansla 7 bölgenin müziklerini davetlilere farklı sunumlar ile birlikte yaşatırken,  gecenin sonunda yöresel kıyafetlerden oluşan bir moda defilesi yapıldı.

Rixos  Satıştan Sorumlu Bşk.Yrd.Erkan Yıldırım, Rixos Satın Alma Koord. Serhat Yerebakan,  Rixos İstanbul ve Bodrum yatırımları Koordinatörü Ahmet Çolakoğlu, Sungate ve Downtown Genel Müdürü Cem Uzan, Rixos Lares Genel Müdürü Cüneyt Kuru, Palm Jumeırah-Dubai Genel Müdür Yrd. Mouhamad Hadla, kendine özgü ağır ve karizmatik duruşuyla Rixos Villa Müdürü Şener Koçak, Genel Müdür Yrd .Galip Topal, Genel Müdür Yrd. Murat Alpman, Shop Remium Müdürü Tamer Güngören, Rixos Premium Eğlence Müdürü Özgür Mumcuoğlu, Misafir İlişkileri Müdürü Tuba Yolcu, Eğitim Müdürü Adil Öngel, Ön Büro ve Gelirler Müdürü Ayhan Göksel, Yiyecek İçecekten Sorumlu Müdür  Cem Büyükçekmece, Orçun Akın, Hayri Dönücü, Onursal Selametoğlu ve tüm Rixos ailesi gecede hazır bulundu.

Geceye katılan davetliler arasında, Tarihçi yazar Turgut Kut, Aydın Boysan, Vefa Zat, Semih Somer, Ferruh Karakaş, Ara Güler gibi Türkiye’ye gönül vermiş kendi alanlarında güçlü isimler vardı.

Ve Muhteşem Senfoni Başladı…

Anadolu müziğin sesiyle konuştu, bir ses Edirne’den, bir ses Rize’den, bir ses Urfa’dan bir ses İzmir’den değişik tonlarda birbirine karıştı.

Hijazz Grubu canlı müzik performansında Drama Köprüsü, Çökertme, Divane Aşık, Bağa Gel Bostana Gel, Kağızman, Urfa’nın Etrafı, Adanalı gibi, ülkemizin 7 bölgesi ile özdeşleşmiş parçalar eşliğinde yemek sunumları, 7 bölgemizin tanıtıldığı belgesel film gösterimi, yöresel kıyafetlerin sergilendiği moda defilesi ile Türk ürünlerinin bütünlüğü, görsel bir şölene dönüşürken, Türkiyeli olmak ve özgün otelcilik anlayışı, folklorik ve bizi biz yapan kültürel, tarihsel, çok çeşitli bir bütün olarak yaşatıldı.

Gecenin ünlü moda tasarımcısı Nevin Alp’te bölgelerin özelliklerini, renklerini, folklorik yapısını, toprağını, yöresel kıyafetlerini kendine özgü yaptığı çalışmalarla bütünleştirerek, yörelere ait dörtlüklerle tanıttı;

Hekimoğlu derler benim aslım

Aynalı martin yaptırdım da narinim kendi neslime

Hekimoğlu derler bir küçük uşak

Bir omuzdan bir omuza on arma fişek…

 

Ülkemiz nerede tanıtılıyorsa, ülke tanıtımımızı doğru şekilde destekleyici bu özverili çalışmada güzel bir başlangıcın ta kendisi oldu. Böyle bir ruhla, ülkemizin geçmişine sahip çıkarak geleceğe giden yolu açan ve bu gecede emeği geçen herkesi saygıyla sizlerle paylaşmak isterim.

Gecenin Mimarı Erol Sezer’in Dünü, Bugünü, Yarını…

Hayallerini Kalbinde Taşıyan Adam

Yıldızlar kaydı gökyüzünde. Beyaz güvercinler, uğur böcekleri, masmavi nazar boncukları, kelebekler, rengarenk çiçekler geceyi aydınlatırken, gökyüzünde rüyaların adamı Erol Sezer’i yazdılar.  Rüyaların gerçeğe dönüştüğü gece de Rixos Premium Belek Kültür Sanat ve Gastronomi Festivali başladı.

Evrensel projelerin fikir adamı

Rixos’un feragat ve bağlılık sembolü

Onsuz olmaz.

Lezzetin otel gusto’su

Sevginin sevdalısı

Emek ve arzunun tutkulu güneşi

Zaferlerin kahramanı

Engin ve manalı bir bakış

Rüyaları gerçeğe dönüştüren İsim Erol Sezer.

Türkiye aşkıyla yola çıkan turizmin gönüllü elçilerinden Erol Sezer dünden bugüne mutfağın arka bahçesinden yarınlara uzanan, örnek ve başarılı, özgün otelcilik anlayışın da hayallerinden hiç vazgeçmedi.

Dünyanın Gördüğü Her Büyük Başarı Önce Bir Hayaldi, En Büyük Çınar Bir Tohumda, En Büyük Kuş Bir Yumurta da Gizliydi.

 Erol sezer turizmi çok yönlü ve çok detaylı düşünebilen bir isim. Devlet protokollerindeki menülerde Türk mutfağında neler tanıtıldığını, hangi yıla ait Türk şaraplarının servis edildiğini ve turistlerin devlet adamlarına servis edilen menüleri tatmak isteyerek mevcut turizmi etkileyecek bir detay olduğunu düşünen bir isim.

 Moda, Yemek, Turizm

Moda, lezzet ve yaşamın keyiflerini klasik çizgilerin dışına taşıyan bir isim… Yaratıcı güç ve fantezilerini, hayatın renkleri ile birleştirebilen, ruh ve beden uyumunu yaşamla ilgili sembollere yansıta bilen, bir bayanın kıyafetini saçlarını, yemek tasarımlarıyla görselleştirebilen; örneğin sarı uzun saçlı, pembe yazılı ve pembe küpeli, transparan bir kıyafetli bir bayanı, rengi  krema ile açılmış çilek sos ve elindeki vanilya sorbeti ile bütünleştirebilen. Başka bir bayanın uzun saçları ve elbisesindeki saçakları, zencefilli ve frambuazlı creme brulee ile iki tatlının ortasındaki sos çizgisi ile birleştiren , siyah bir elbise giymiş bayana ise, kırmızı et, taze baharatlı patates risottosu ve renkli garnitürlerle Siyahın tonlarını açan bir bakış… Ünlü modacı Ferruh Karakaşlı ile değişiyorlar, değiştiriyorlar dedirten Erol Sezer, yemek üretirken renkleri, şekilleri ve tatları kullanarak tasarımlar yapan  hazırladığı her menüyü bir kreasyon olarak nitelendiren Sezer, aşçıları da yemek tasarımcısı olarak algıladığı için hayallerini fikirlerini,  farklılığımızı dış görünüşümüze yansıtalım diyerek Ferruh Karakaşlı’yı kendileri için tasarımlar yapma konularında ikna ederken görenlerde hayranlık uyandıran üniformalar çıkmış Sezer’in hayali Karakaşlı’nın tasarımlarıyla buluşunca...

Mutfağın Yönetmeniydi

1967 yılın da Bandırma da doğdu. Türk kültürünü ve damak zevkini dünya ya tanıtmak için Anadolu’nun zengin mutfağında ne varsa değerlendirmesini bildi. Osmanlı Türk Mutfağını tüm genişliği içinde yansıtan, mutfakta sanatçılığı yemekleriyle buluşturdu.Yemek ve futbolu, kentsel gelişimi yemek kültürüyle birleştirdi.

Kalbi saran damaktaki tadı sezgi ile birleştiren,  tatsal dokunuşları yemek zarafetine dönüştüren bir isim oldu. Ben değil Biz demeyi bildi. İçimizden markalar yaratmayı iyi bir ürün yaratan yenlik yapan, farklılığı yakalaya bilen kişilere destek oldu. Kaliteyi övmekten korkmadı. Aş yapanların öncüsü Sezer, değişmeyen tek şeyin gelişimin ta kendisi olduğunu ilke edindi. Büyük emek sarf edilmiş, kat kat tarz kokan doğu ve batı sentezini uygulamaya geçirdi.

Gerçek anlamda mutfağına sahip çıkan, şefler Türk mutfağını yüceltecektir. Türk mutfağı yükselen trend olmaya hazır.

Yemek seçiminizi, giysinize göre yapmalısınız.

Kreatif Yemekler

Ünlü modacılar ile ortak çalışma yapacak. Kreasyonlarıyla moda ile yemeği birleştirdi. Bir restorana gittiğiniz de üzeriniz de ki elbiseye uygun yemek sipariş etmeyi düşündünüz mü hiç?  Mavi tonlarında bir elbiseniz varsa deniz ürünleri sizin için uygun seçim olabilir. Pastel tonlarda elbiseye sahip seni z asla aynı tondaki yemekleri sipariş etmemelisiniz derken Erol Sezer, dolu dolu geçen otelcilik hayatında birçok otel açılışında görev yaptı ve şimdi Palm Jumeırah- Dubai Otelin tepe yöneticisi olarak Rixos Hotels deki meslek yaşamına devam ederken, bir çok genç turizmcinin örnek aldığı insan olmayı başardı…

Özgün Türk Otelcilik Anlayışının Öncüsü

Rixos Zincirinin Tılsımı

Gözleriyle birleştiriyorlar

Her gün birbirlerine el uzatıyorlar

Dünyanın dört bir yanına yayılıyorlar

Ama yine birlikteler,

Yaptıkları işlerde lider olmayı hedefliyorlar

Hedefleri hepsi için.

Birimleri arasında sinerji var, ön yargı yok

Dürüstlük iletişimlerinin temeli

Kendilerini mükemmelliğe adamışlar

Rixos ta ben değil “Biz” var

Birde Efsaneleri…

Ve o efsane tüm dünyayı büyülemeye devam ediyor…

Bu Filmin Sonu Sonsuzluk...
İŞTE O GECENİN FİLMİ...