BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  SPOR

Rıdvan ve Arda ile oynadı

Onun profesyonelliği derslere konu olacak türden. Rıdvan ve Arda ile yan yana oynadı. Sahalarda halen top koşturuyor.

Abone ol

Galatasaray defansının sigortası durumundaki Emre Aşık, Türk futbolunun istikrar abidesi oldu. İnişli dönemleri oldu ama geldiği nokta ortada..

Teknik kapasitesi yetersiz ama yüreği ile oynayan ender futbolculardan.. Emre Aşık 36 yaşında ve futbola doyamadığını söylüyor.

Sözleşmesi bu sezon sonu bitiyor ama nikah tazeleme söz konusu. Bir yıl daha Galatasaray'da oynamak istiyor.. Çalışkanlığı ve olgunluğu sayesinde belki de değil bir sene, 2-3 yıl daha top oynayacak..

16 YILDIR DİMDİK AYAKTA

1993-94 sezonunda Rıdvan Dilmen'in son yılında Fenerbahçe'ye transfer oldu. Fenerbahçe, İstanbulspor, Galatasaray, Beşiktaş, Galatasaray, Ankaraspor ve son olarak yine Galatasaray'daki 16 yıllık seyrüseferde yaşadığı sıkıntaları, çok çalışarak ve profesyonelce yaşayarak geride bırakmayı başardı.

Kulübeden sahaya her girdiğinde ortaya koyduğu mücadeleyle örnek olan Emre Aşık, bu sezon da Frank Rijkaard'ın takımında kendine yer buldu. Rıdvan'lı Fener'den Arda'lı Cim Bom'a adeta bir köprü olan Emre, mütevazı kişiliğiyle de her zaman takdir topladı. Son günlerde ortaya koyduğu mücadele ile spor adamlarının genç futbolculara örnek gösterdiği 36 yaşındaki başarılı savunma oyuncusu, uzun süreli başarısının sırrını Zaman'dan Hacı Hasdemir'e anlattı:

Rıdvan Dilmen, senin istikrarlı çizgini överken bir dönem Fenerbahçe'de birlikte futbol oynadığınızı söyledi. Bu kadar uzun süre yeşil sahalarda kalmanın sırrı nedir?

1993-94 sezonunda Fenerbahçe'ye transfer olduğumda Rıdvan Dilmen ağabeyle 6 ay birlikte oynadık. Daha sonra Rıdvan ağabey sakatlıklar yüzünden futbolu bırakmak zorunda kaldı. Şu anda ligde üst düzey olarak en uzun süre futbol oynayan oyuncuyum. Bu kadar uzun süre üst düzey futbol oynamak tabii ki kolay değil. Bunun için çok çalışmak, özel hayata dikkat etmek ve yaşanan zorluklarda yılmamak gerekiyor. Ben bütün bunları başardığım için hâlâ sahalardayım. İnşallah olmaya da devam etmek istiyorum.

Sıkıntılı günleri nasıl atlattı?

[PAGE]



Futbol yaşantının bazı bölümlerinde büyük sıkıntılar da yaşadın. Bu zorlu dönemeçleri nasıl aştın?

Yaşadığım olumsuz şartların beni geriye götürmemesi için hem moralimi daha yüksek tutuyorum hem de çalışmalarımı daha fazla yapıyorum. Beşiktaş'ta yaşadığım sorunlar, ardından bir dönem Ankaraspor'a kiralık gitmem elbette beni olumsuz etkiledi. Ancak bu zor dönemlerden daha çok çalışarak ve moralimi yüksek tutarak çıkmayı başardım. Pes eden bir yapıda olmadığım için de bu zorlu günleri mutlu bir şekilde geride bırakmayı başardım.

Spor yorumcuları seni genç futbolculara örnek olarak gösteriyor. Sen Galatasaray'da beraber oynadın ve senden yaşça çok küçük olan oyunculara nasıl örnek oluyorsun?

Takımdaki birçok oyuncu yaş olarak benden çok küçük. Tecrübemle onlara yol göstermeye gayret ediyorum. Bu yüzden antrenmanlarda çalışmam, karşılaşmalardaki mücadelem ve özel yaşamımda da profesyonelliğimle onlara örnek olmaya çalışıyorum. Bugün birçok anlamda spor adamları ve yorumcuların da beni örnek oyuncu olarak göstermeleri çok hoşuma gidiyor.

Galatasaray'da bu sezon alınan başarılı sonuçların sırrı nedir?

Bu sezon oynadığımız futbol ve aldığımız galibiyetlerde Teknik Direktörümüz Rijkaard'ın çok büyük etkisi var. Oynayan ve oynamayan bütün oyuncular hocamızın adaletine güveniyor. Antrenmanlarda çok çalıştığı zaman mutlaka forma şansı bulacağına inanıyor. Bu yüzden hem oynayan hem de yedek kalan oyuncular çok iyi çalışıyor. Sık sık da rotasyan olduğu için de takımda as ve yedek ayırımı olmuyor. Takım içindeki bu birlik ve beraberlik başarıyı getiriyor.

Futbolu ne zaman bırakacak?

[PAGE]



Başkan Adnan Polat, '70. dakikadan sonra hiçbir takım tempomuza dayanamaz' dedi. Siz Kasımpaşa maçında hiç puan kaybetme korkusu yaşadınız mı?

Kasımpaşaspor karşısında kesinlikle bir panik havası içine girmedik. Çünkü sezon başından itibaren takım olarak çok iyi çalışıyoruz ve özellikle maçların son bölümlerini yüksek tempo ile oynuyoruz. Bizim bu tempomuza rakip takımların dayanması biraz zor. Şu ana kadar Süper Lig'de ve UEFA Avrupa Ligi'nde yolumuza başarılı bir şekilde ilerliyoruz. İnşallah bu şekilde kazanmaya devam ederiz.

Rijkaard'la aranızdaki teknik adam ve oyuncu ilişkisi nasıl?

Rijkaard bütün oyunculara çok sıcak davranıyor. Herkesle özel olarak konuşuyor. Hocamızın bize verdiği güven çok önemli. Kendisi şu anda dünyanın sayılı teknik adamları arasında yer alıyor. Savunmada Gökhan Zan'ın sakatlanmasından sonra daha fazla forma şansı buluyorum. Bunu da en iyi şekilde değerlendirmek için sahada inanılmaz bir mücadele veriyorum. Gittiğim her takımda çok az kulübede oturdum. Çalıştığınız ve mücadele ettiğiniz zaman formayı alırsınız.

Futbola ne zaman nokta koyacaksın?

Şu an Galatasaray ile bir yıl daha sözleşme imzalamam gündemde. Galatasaray'ı çok seviyorum ve oynamak istiyorum. Umarım bu hedefime ulaşırım.