BIST 9.530
DOLAR 32,47
EURO 34,85
ALTIN 2.479,43
HABER /  SPOR

Rıdvan Dilmenin derbi favorisi

Beşiktaş İnönü'de Galatasaray'ı ağırlıyor. İki hafta önce yaşadıkları kaza tekrarlanır mı? Rıdvan Dilmen cevap veriyor.

Abone ol

Rıdvan Dilmen diyor. Fenherbahçe yenilgisi anlaşılan ders olmuş siyah beyazlılara. Yoğurdu üfleyerek yiyecekler.

Usta yorumcu neden Beşiktaş dediğini Milliyet'teki köşesinde bir bir izah ediyor. Dilmen her iki takımın artı ve eksilerini genel hatlarıyla anlatıyor:

Moralli ve fiziği daha iyi

(...)Galatasaray fazla iddialı gözükmese de Avrupa Ligi hedefi nedeniyle bu maça konsantre olacaktır. Yoksa büyük kulüpler için şampiyonluk tek başarıdır. İkincilik bile onları mutlu etmez. Hem antrenörler, hem taraftar hep birincilik ister. Bu yüzden Fenerbahçe ve Galatasaray haftalar önce lige havlu atmıştı. Sadece Avrupa şansı oyuncuları ister istemez biraz ayakta tutuyor.
Galatasaray’ın konsantrasyonu maç başlayana kadar olacaktır. Oyunun gidişatına göre de ya azalacak, ya da çoğalacaktır. Eğer ilk golü yerlerse toparlanma şansları azalır.
Bu maça asıl ihtiyacı olan taraf Beşiktaş. İkinci yarı gerçekten müthiş bir çıkış yaptılar, bileklerinin hakkıyla zirveyi kaptılar. Derbiyi kazanarak Denizli’ye beraberlik kredisini de ellerinde tutarak gitmek isteyeceklerdir. Bu yüzden favori Beşiktaş. Çünkü moralli ve fiziği daha iyi. Motivasyonu da üst düzeyde olacaktır. Ancak Fenerbahçe maçı öncesi de aynı görüntü içindeydiler. Eğer o yenilgiden ders çıkarmışlarsa sorun yaşamazlar.

Böyle bulamazlar

Beşiktaş’ın öncelikle panik yapmaması, sakin davranması gerekiyor. Tabii bu yıl hiç derbi kazanamamak, ilk altı içindeki rakiplere üstünlük kuramamak futbolcular üzerinde oyunun devamında negatif bir etki yaratmazsa bu kez daha etkili olacaklardır.
Ne Fenerbahçe’yi, ne Galatasaray’ı bu kadar iddiasız İnönü’de bir daha bulamazsınız. Galatasaray’ın kaybedeceği bir şey olmadığı için oyuncular rahat mücadele edeceklerdir. Beşiktaş o bildiğimiz arzusuna, isteğine, fizik gücüne sakinliği de eklemek zorunda. Aksi halde sıkıntı yaşayabilirler.
İstanbul’da sıcak bir hava var. Maçın kaderini teknik adamların oyuncu değişiklikleri ve sonradan girenlerin performansları belirleyecektir.
Galatasaray’ın en büyük zaafı savunması. Önemli oyuncuları yok. İdeal kadroyu bir türlü kuramıyorlar. Ancak iyi bir orta sahaya sahipler. Bu yüzden savunmayı orta alanda yapmalılar. Bu da topa daha fazla sahip olmaktan geçiyor. Ayrıca Baros gibi aralara iyi koşu yapan bir silaha sahipler.
Fakat Beşiktaş’ı bozamazlarsa ve arkada geniş alanlar bırakırlarsa fazla bir şanslarının olacağını düşünmüyorum.