BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53

Rıdvan Dilmen ne İsa'ya ne Musa'ya yaranamadı! 'Parka' kavgası...

Rıdvan Dilmen ne İsa'ya ne Musa'ya yaranamadı! 'Parka' kavgası...

"Şeytan" lakaplı ünlü futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için yaptığı "Parkasız Deniz Gezmiş" dedi. En sert tepki MHP lideri Devlet Bahçeli'den gelirken, AK Parti, CHP ve HDP de Dilmen'e tepki gösterdi.

Rıdvan Dilmen ne İsa'ya ne Musa'ya yaranamadı! 'Parka' kavgası...

"Şeytan" lakaplı ünlü futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için yaptığı "Parkasız Deniz Gezmiş" dedi. En sert tepki MHP lideri Devlet Bahçeli'den gelirken, AK Parti, CHP ve HDP de Dilmen'e tepki gösterdi. MHP lideri Bahçeli "Sahadaki şeytanlığını siyasete taşımasın" derken, AK Partili Selçuk Özdağ, "Rıdvan kardeşim, ’Recep Tayyip Erdoğan’ı parkasız Deniz Gezmiş’e benzetiyorum’ demek Recep Tayyip Erdoğan’a iftiradır" diye tepki gösterdi. HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay "Bugün Deniz Gezmiş yaşasaydı Selahattin Demirtaş’ın koğuşunda olurdu, cezaevinde olurdu" derken, CHP Milletvekili Devrim Kök, "Deniz Gezmiş bizim namusumuz, onurumuzdur. Onun için bizim kutsallarımıza dil uzatmayı bıraksınlar" dedi.

Rıdvan Dilmen ne İsa'ya ne Musa'ya yaranamadı! 'Parka' kavgası...

SAHADAKİ ŞEYTANLIĞI SİYASETE TAŞIMASIN: Rıdvan Dilmen'in, Erdoğan'a yönelik "Parkasız Deniz Dezmiş" yorumuna tepki gösteren MHP lideri Devlet Bahçeli, "Sahadaki şeytanlığını siyasete taşımasınlar. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanına 'parkasız Deniz Gezmiş' ifadesi ne Türk milletine yakışır ne Cumhurbaşkanlığına yakışır ne de Cumhurbaşkanlığına yapılan bir yalakalığa yakışır. Şiddetle reddediyorum ve Türk milletinden özür dilemesini istiyorum. Cumhurbaşkanı, bir dönemin teröristinin özdeşi olarak takdim edilemez."

Rıdvan Dilmen ne İsa'ya ne Musa'ya yaranamadı! 'Parka' kavgası...

RIDVAN DİLMEN YANIT VERDİ 'NE ŞEYTAN NE YALAKAYIM: Rıdvan Dilmen ise kişisel Instagram hesabından yaptığı açıklamada MHP lideri Bahçeli'ye yanıt sözlerle yanıt verdi: "Sayın Bahçeli’nin açıklamasında; Sayın Cumhurbaşkanımızı bir teröriste benzettiğimi belirtip, aynı metin içerisinde benim Sayın Cumhurbaşkanımıza yalakalık yaptığımı düşünmesini anlamış değilim! Ben ne şeytanım, ne de yalakayım, 15 Ağustos 1962’de Nazilli’de doğmuş onurlu bir Türk vatandaşıyım. Benim dün akşam söylediklerimin altını üstünü çıkarıp, cımbızla çekilmiş cümlelerle beni suçlayıp, halkın önüne atmasını anlamış değilim! Yıllar önce Deniz Gezmiş’ in Filistin konusundaki mücadelesini, Sayın Cumhurbaşkanımızın İslam Ülkeleri adına büyük bir lider olarak siyasi platformdaki Filistin mücadelesine benzetmişimdir. Sayın Cumhurbaşkanımızın; kapitalist, emperyalist, “egemen güçlere”, Amerika’ya, İsrail’e baş kaldırıp cesaretle mücadele ettiğini bilecek kadar okur yazarım. Benden kimse özür beklemesin, özür dilenecek bir davranışta bulunmadığım yayının tamamı izlediğinde anlaşılacaktır."

Rıdvan Dilmen ne İsa'ya ne Musa'ya yaranamadı! 'Parka' kavgası...

AK PARTİLİ ÖZDAĞ TEPKİ GÖSTERDİ: AK Parti'nin ülkücü kökenli Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ da Dilmen'i sert sözlerle eleştirdi. "Milli Takım’daki başarılarıyla da gurur duydum. Elbette Türkiye’yi, sporu seviyor. Ama bir konuşmasında Recep Tayyip Erdoğan’ı görünce, ’Parkasız Deniz Gezmiş’i görüyorum, parkasız Deniz Gezmiş’e benzetiyorum’ dedi" diyen Özdağ, "Rıdvan kardeşim, ’Recep Tayyip Erdoğan’ı parkasız Deniz Gezmiş’e benzetiyorum’ demek Recep Tayyip Erdoğan’a iftiradır. Bir de benzetiyorum yani Deniz Gezmiş daha üstün, Recep Tayyip Erdoğan buna benziyor. Burada Rıdvan Dilmen boyundan büyük bir laf etmiş. Erdoğan sandıkla gelen adamdır. Deniz Gezmiş ve arkadaşları silahla gelmek istediler. Ellerinde silah, molotofkokteyli, bomba vardı. Orta Doğu Teknik Üniversitesi’ni işgal ettiler. Recep Tayyip Erdoğan’ın elinde sadece beyaz oylar ve kalem vardı. Deniz Gezmiş, Amerikan emperyalizmine karşıymış, doğru. Recep Tayyip Erdoğan da emperyalizme karşı. Ama Deniz Gezmiş ve arkadaşları ’Kahrolsun Amerika’ derken, ’Yaşasın Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği’ diyordu, ’Yaşasın Çin’ diyordu. Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının elinde Türk bayrağı yoktu. Orak, çekiçli bayrak vardı. Recep Tayyip Erdoğan’ın elinde ay yıldızlı bayrak var. Recep Tayyip Erdoğan her türlü emperyalizme karşı. Deniz Gezmiş ve arkadaşları ’go home’ yani ’Evine dön Amerika’ diyordu ama Rusya, Çin’e, Fidel Castro’ya ’Hoşgeldin’ diyorlardı. Yok öyle şey. Deniz Gezmiş ve arkadaşları Rusya’yı överken, oradaki Türkler zulüm görüyorlardı. Sen bunları biliyor musun Rıdvan? Öğren bakalım, öğrenmende fayda var. Diyor ki ben bir İşçi Partili babanın çocuğuydum. Kimin çocuğu olursan ol. Ama Recep Tayyip Erdoğan’ı Deniz Gezmiş’e benzetemezsin."