BIST 9.759
DOLAR 32,52
EURO 34,80
ALTIN 2.418,78
HABER /  GÜNCEL

Richard Moore kimdir İngiliz Büyükelçi'den bomba Beşiktaş videosu

Richard Moore kimdir aslen nereli kaç yaşında? Türkiye'nin İngiliz Büyükelçisi görevine veda ediyor. Sıkı bir Beşiktaş hayranı da olan Richard Moore Türkiye'ye veda videosu çekti. Videoda olan Beşiktaş göndermesi sosyal medyanın gündemine düştü.

Abone ol

TÜRKİYE'nin belki de en çok bilinen büyükelçilerinden biri olan Richard Moore'un görevinin sonuna gelindi. 7 yıl boyunca Türkiye'de kalan Richard Moore Twitter hesabı üzerinden bir veda videosu yayınlandı. Videonun sosyal medyanın gündemine düşmesinin nedeni ise Beşiktaş!

Birleşik Krallık Büyükelçisi Richard Moore, yayınladığı video ile Türkiye'ye veda etti. Twitter hesabından yayınladığı videoda 'Türkler saçma komplo teorilerini bırakmalı' diyen Moore Türkiye'de çok güzel günler geçirdiğini belirtti. Büyükelçi Türkiye'de çok sayıda dostu olduğunu ve sık sık ziyarete geleceğini belirtirken, insanların çok sıcakkanlı ve misafirperver olduğunu ifade etti. Koyu bir Beşiktaş taraftarı olan Moore, videoyu siyah beyazlı taraftarlara bir sürpriz yaparak bitirdi.

RICHARD MOORE KİMDİR?  Libya doğumlu olan Richard Moore, kendisini "yarı İrlandalı tüm Birleşik Krallık'lı" olarak tanımlamıştır. Lisans eğitimini Oxford Üniversitesi'nde Felsefe, Politika ve Ekonomi dallarında tamamladı. Lisansüstü eğitimini sırasıyla Harvard Üniversitesi Kennedy School of Government'ta ve Stanford Executive Program'ında sürdürdü. Birleşik Krallık Dışişleri Bakanlığı'nda; 2010-2012 yılları arasında Avrupa, Latin Amerika ve Küreselleşme Direktörü, 2008-2010 yılları arasında ise Program ve Değişim Direktörü olarak görev yaptı. Ayrıca, Vietnam, Pakistan ve Malezya'da çalıştı. 1990-1992 yıllarında bir sene Ankara'daki büyükelçilikte iki sene İstanbul'daki konsoloslukta basın ateşesi görev yaptı. 2014 yılının Ocak ayında ise David Reddaway'den sonra Birleşik Krallık'ın Türkiye Büyükelçisi olarak atandı. Genetik bir rahatsızlıktan dolayı görme engelli olan ve Rehber Köpekler Derneği kurucularından Maggie Moore ile evlidir. Çiftin bir oğlu ve İstanbul'da dünyaya gelmiş bir kızı vardır. İyi derecede Türkçe bilmektedir. Moore'un ilgi alanları arasında golf, uzun yürüyüşler, tüplü dalış, Türk halıları ve porselen koleksiyonu gibi zevklerin yanında futbol tutkusu da bulunmaktadır ve 1990 yılından beri de Beşiktaş JK taraftarıdır. Richard Moore, sosyal medyayı etkin olarak kullanmaktadır.