BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.308,38
HABER /  DÜNYA

Ricciardone, barış konusunda çok ümitli

ABD Büyükelçisi Francis Ricciardone, Dİyarbakır gezisine ilişkin, "Barış için herkeste çok büyük bir istek ve irade gördüm. Herkes çok ümit...

Abone ol

ABD Büyükelçisi Francis Ricciardone, Dİyarbakır gezisine ilişkin, "Barış için herkeste çok büyük bir istek ve irade gördüm. Herkes çok ümitli biz de çok ümitliyiz" dedi.
ABD’nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone, Doğu ve Güneydoğu illerine yönelik gezisi kapsamında geldiği Diyarbakır’da basın mensuplarına izlenimlerini aktardı.
Barış için herkeste çok büyük bir istek ve irade gördüklerini kaydeden Ricciardone, bu anlamda kendilerinin de çok ümitli olduklarını söyledi. İlerleyen günlerde barışın köklerini çok daha derinlere salacağına inandığını kaydeden Ricciardone, “Tabi bugünlerde Diyarbakır çok daha parlak, çok daha gelişmiş, turistler ve yatırımcılar için çok cazip bir yer. Şimdi çok sakin, inşallah önümüzdeki haftalarda, aylarda barış köklerini çok daha derinlere salacaktır. İnşallah dediğiniz gibi bu çatışmalar geçmişte kalacaktır. Gelecekte barış, istikrar olacaktır. Turizm için ve yatırım için müsait bir yer olarak devam edecek ve daha da cazip olacaktır. Barış için herkeste çok büyük bir istek ve irade gördüm. Herkes çok ümitli biz de çok ümitliyiz” dedi.
Sabah saatlerinde Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç’ı ziyaret eden Ricciardone, ardından Diyarbakır’ın tarihi mekanlarını gezdi. Gezi sırasında kendisine selam veren küçük çocuklara Türk ve Amerikan bayrağının yan yana olduğu bir yaka flaması takan Ricciardone, çocukların kendilerine verdiği sakızı alıp teşekkür etti. Keldani ve Surp Gragos Ermeni Kilisesi’ni ziyaret eden Ricciardone, kilisede mum yaktı.
Doğu ve Güneydoğu illerine yönelik düzenlediği gezide Diyarbakır gezisini tamamlayan Riccardone’nin bugün Gaziantep’e geçeceği bildirildi.
(İHA)