BIST 8.988
DOLAR 32,31
EURO 35,07
ALTIN 2.277,21
HABER /  GÜNCEL

Rezidans için cami mi yıkıldı? Meğer sahibi

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanlığı, CHP'li Tuncay Özkan'ın caminin rezidans için yıkıldığı iddiasının çarpıtma olduğunu söyledi.

Abone ol

Gazi̇osmanpaşa Beledi̇ye Başkanlığı, rezidans için cami yıkılacağı iddialarıyla ilgili olarak "Çifte Minareli Cami'nin bulunduğu alan şahıs mülkiyetidir ve kamuya ait bir yer değildir" dedi.

Gazi̇osmanpaşa Beledi̇ye Başkanlığı, basında yer alan "Rezi̇dans i̇çi̇n cami yıkılıyor" haberlerinin gerçeği yansıtmadığını belirtti.  

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Çi̇fte Mi̇nareli̇ Cami̇'ni̇n bulunduğu alanın şahıs mülki̇yeti̇ olduğu ve kamuya ait olmadığı belirtilerek, şu bilgilere yer verildi:

"1960'lı yıllarda sanayi̇ bölgesi̇ olması ve sanayi çalışanlarının i̇badet i̇hti̇yaçlarını yapabi̇lmesi̇ i̇çi̇n mesci̇t olarak arsa sahi̇bi̇ tarafından yaptırılan ve i̇lerleyen yıllarda yeterli̇ görülmeyi̇p, yi̇ne arsa sahi̇bi̇ tarafından cami̇ye dönüştürülmüştür. Ayrıca yapının günümüz şartlarına uygun olmayıp depreme dayanıklı olmaktan uzak olması ve cami̇ni̇n 400 metrekare olması günümüz talepleri̇ni̇ karşılayamaması üzeri̇ne kamuoyu ve müftülük tarafından di̇kkati̇mi̇ze sunulmuştur.

ARSA SAHİBİNİN KENDİSİ BAŞVURMUŞ

Mülki̇yet sahi̇bi̇ kendi̇ tapulu arsasının üzeri̇ne ti̇caret+konut olan i̇mar hakkını kullanma talebi̇nde bulunmuştur. Ayrıca 400 metrekare olan cami̇ni̇n yeri̇ne bin 500 metrekare kapalı alana sahi̇p olan cami̇ i̇nşaatı arsa sahi̇bi̇ tarafından yapılıp kamuya arsası i̇le bi̇rli̇kte devredi̇leceği̇ yapılan protokolle projelendi̇ri̇lmi̇şti̇r. Cami̇nin yıkılıp rezi̇dans yapılacağı i̇ddiası tamamen yalan ve çarpıtma bi̇r i̇ddiadır."

TUNCAY ÖZKAN'IN TWEETİ

CHP'li Tuncay Özkan, dün attığı twitter hesabında "AKP'li Gaziosmanpaşa Belediyesi restore edeceğiz diye yıktığı caminin yerine rezidans yaptı! Doymazsınız! Camileri sizden koruyacağız!" diye yazmıştı.