BIST 9.525
DOLAR 32,56
EURO 34,66
ALTIN 2.509,92
HABER /  GÜNCEL

Reza Zarrab'la ilgili flaş açıklama! ABD notaya cevap verdi....

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, ABD'ye verilen Reza Zarrab notasına cevap geldiğini duyurdu... Son dakika açıklamasına göre Zarrab'ın sağlık durumu iyi...

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'dan son dakika Reza Zarrab açıklaması geldi.

Türkiye'nin ABD'ye verdiği Reza Zarrab notasına cevap geldiğini duyuran Başbakan Yardımcısı Bozdağ, ABD'den gelen cevaba göre Zarrab'ın sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi. 

"ABD'den yanıt geldi. Rıza Sarraf'ın sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi" diyen Bozdağ'ın açıklaması şöyle: 

ABD'DEN SÖZLÜ BİR CEVAP GELDİ

"Rıza Sarraf bildiğiniz gibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıdır. Birkaç gündür basında Rıza Sarraf’dan haber alınamadığı yönünde haberler çıktı. Avukatı da bu yönde açıklama yaptı. Bunun üzerine Türk Hükümeti ABD’ye nota vermiştir, vatandaşımızın durumu hakkında bilgi almak için. Bazı çevreler bu notayı çarpıtıyor. Nota aslında bir diplomatik yazışma usulüdür. Bizden de bilgi almak istediklerinde başka ülkeler nota veriyorlar. Nota diplomatik yazışma usulüdür ve yapılan da budur. ABD'den bir sözlü cevap şu anda gelmiştir, Rıza Sarraf'ın sağlık durumunun iyi olduğu hakkında Dışişleri Bakanlığına bir bilgi ulaşmıştır."

NELER OLMUŞTU?

Avukatlarının ABD'de tutuklu bulunan Reza Zarrab'tan 5 gündür haber alamadıkları yönündeki açıklamalar üzerine Türkiye dün akşam saatlerinde ABD'ye yazılı nota vermişti. 

Reza Zarrab'ın 8 Kasım'da tahliye edildiği iddialarının ardından ABD makamları, "Tahliye olmadı, tutukluluğu devam ediyor" açıklaması yapmıştı. 

Türkiye, ABD'ye Reza Zarrab'ın durumuyla ilgili nota verdi

Bomba Reza Zarrab iddiası! Cezaevinde yine kavga etti