BIST 9.699
DOLAR 32,55
EURO 34,83
ALTIN 2.432,89
HABER /  GÜNCEL

Reza Zarrab'ın tanığı Hüseyin Kormaz böyle kaçtı

ABD’de görülen Reza Zarrab davasında FBI tanığı olarak dinlenen FETÖ’cü eski Komiser Yardımcısı Hüseyin Korkmaz’ın dosyasıyla ilgili çarpıcı bilgiler ortaya çıktı.

Abone ol

FETÖ'cü polis Hüseyin Korkmaz, kumpasın kilit ismi olduğunu gösteren delillere rağmen savunma şovuyla tahliye oldu, FBI bağlantısıyla da ABD’ye gitti. KARAR’ın adliye kaynaklarından aldığı bilgilere göre, 25 Aralık kumpas davasının tutuklu sanıklarından olan Korkmaz, 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 9 Şubat 2016’da yapılan ikinci duruşmada tahliye edildi.

Korkmaz, duruşmada bir saat süren savunma şovu yaptı. Nitelikli Dolandırıcılık Büro Amirliği’nde görevli polis memuru olduğunu, 17/25 Aralık operasyonlarından hiç haberdar olmadığını anlattı. Heyet üyelerinden Hakim Hacı İbrahim Gözükara dışındaki üyeleri ikna etmeyi de başardı. Hakim Gözükara, Korkmaz’ın zekice hazırlanmış savunmasına rağmen bu aşamada tahliye edilmemesi gerektiği görüşünü açıkladı ve karara şerh koydu. “Fatih” takma adlı bir gizli tanık, ifadesinde Korkmaz’ın 17/25 Aralık operasyonlarının kilit ismi olduğunu söyledi. Gizli tanık, dolandırıcılık şubede görevli olmasına rağmen operasyonlardaki tüm delillerin hazırlanmasında da kimlerin gözaltına alınacağı konusunda da Korkmaz’ın yetkili isim olduğunu anlattı. Davanın iddianamesinde de şüpheli polislerin kendi arasında kullandığı belirlenen ‘spark’ yazışma programında Korkmaz’ın ‘’Nefes aldırmayacağız, tüm kabineyi buraya toplayacağız’’ dediği bilgisi yer aldı. Sanıklardan Mehmet Fatih Yiğit’in 17 Aralık operasyonunun Komiseri Korkmaz’a “Ben ‘Dönemin Başbakanı’ şeklinde yazıyorum” dediğinde, Korkmaz’ın da bu durumu memnuniyetle karşıladığı da belirtiliyor. 

Gözükara’nın da dosyadaki bu bilgiler ve yargılamanın daha başında olunması nedeniyle tahliye kararını doğru bulmadığını aktardığı belirtildi. Ancak mahkeme başkanı ve hakim üyenin Korkmaz’ın duruşma salonundaki savunmasından etkilerek, masum olabileceği kanaatine ulaştıkları kaydedildi. Heyet, Korkmaz’ın mevcut delil durumu, tutuklu kaldığı süreyi dikkate alarak oy çokluğuyla tahliyesini kararlaştırdı. Korkmaz, 17 ay tutuklu kaldığı Silivri Cezaevi’nden çıkarken ‘’Hiç görev almadığım hiç alakamın hatta bilgimin bile olmadığı herkes gibi medyadan 25 Aralık tarihinde öğrendiğim bir dosyayla ilgili tutukluydum. İlk defa hakkımda adil bir karar verildi” açıklamasıyla şovunu sürdürdü.

FBI'dan 50 bin dolar alan FETÖ'cü polis meğer...

KORKMAZ'IN KORELİ EŞİ VE KÜÇÜK KIZI ÜZERİNDEN ALGI OPERASYONU: Öte yandan Korkmaz, gözaltına alınması sırasında “Kral çıplak”, “Hırsızdan korksak polis olmazdık” diye bağırdı. Bu görüntüler de örgütün TV kanallarında propaganda malzemesi yapıldı. Korkmaz’ın Koreli eşi ve küçük kızı da haber yapılarak aile dramı yaşandığı algısı oluşturuldu. Korkmaz’ın Leyla adını alan Koreli Suhyun Kim ile evli olduğuna dikkat çeken adliye kaynakları, 17/25 Aralık operasyonunda örgütün ulaştığı belgelerin onda toplandığı için yurt dışına çıkarılmasında bu durumun etkili olduğunu belirtti. FBI’ın Korkmaz’la eşi üzerinden bağlantı kurması ihtimalinin de güçlü olduğu aktarıldı. Korkmaz’ın tahliye edilmesinden kısa süre sonra örgütün talimatı doğrultusunda FBI ile işbirliği yaptığı ve elindeki tüm bilgileri teslim ettiği değerlendiriliyor. FBI’ın Türkiye yetkilisinin Emniyet Genel Müdürlüğü’ne çağrılma nedeninlerinden biri de Korkmaz dosyası. FETÖ’cü polis, 17/25 Aralık kumpasıyla ilgili ‘içinde olmadığım bir operasyon’ ifadesini kullanmasına rağmen ABD’deki Rıza Sarraf davasında ‘bu soruşturmayı ben yaptım’ dedi. 15 Temmuz’dan sonra Türkiye’den kaçtığı bildiriken Korkmaz’ın tahliye edildikten sonra da yurt dışına çıktığı yönünde tespitler var.