BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,89
ALTIN 2.435,08
HABER /  DÜNYA

Reza Zarrab'ın savcısına sürpriz görev!

New York’taki bombalı saldırının zanlısı Ahmad Khan Rahami’yle ilgili terör soruşturmasını Reza Zarrab davasının savcısı Preet Bharara yürütecek.

Abone ol

Bharara, New York ve New Jersey'de, hafta sonu meydana gelen patlamaların şüphelisi Ahmad Khan Rahami'nin, yaralı olarak yakalanmasının ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu.

Amerika’nın Sesi’nin haberine göre Bharara, soruşturmanın Rahami'nin, New Jersey'de, yakalandığı kentte başlatılacağını, ön iddianamenin ardından kendisi ile ilgili suçlamaların belirleneceğini söyledi.

Preet Bharara, soruşturmayı New Jersey federal savcılarıyla birlikte eşgüdüm içerisinde sürdüreceklerini, New York'taki patlamayla ilgili derin bir soruşturma başlatacaklarını söyledi. Bharara, Rahami'nin Manhattan'da federal yargının karşısına çıkacağına işaret etti.

Bharara'nın, Rahami'nin beş ayrı suçtan Manhattan'da yargılanması için federal dava açmaya hazırlandığı iddia edildi.

POLİSLERLE GİRDİĞİ ÇATIŞMADA YAKALANDI

Ahmad Khan Rahami, New Jersey eyaletinin Linden kentinde güvenlik güçleriyle girdiği çatışma sonrasında yaralı olarak yakalandı. Rahami, ambulansla hastaneye götürüldü.

Çatışmada, Rahami'nin silahından çıkan kurşunlarla iki polis memuru da yaralandı.

FBI, sabah saatlerinde Rahami için yakalama emri çıkartmış ve fotoğrafını yayınlamıştı. Rahami'nin, silahlı ve çok tehlikeli olduğu açıklanmıştı.

Yetkililer, Rahami'nin New York ve New Jersey'deki patlamaları cep telefonundan yönettiğini açıkladı.