BIST 9.807
DOLAR 32,51
EURO 34,86
ALTIN 2.432,29
HABER /  GÜNCEL

Reza Zarrab'ın FBI ile Türkiye'ye kumpas kaydına bakın!

Reza Zarrab'ın yalan beyan mektubunda neler yazıyor? ABD'de tanık olarak ifade veren Reza Zarrab davanın 5. gününde FBI ile birlikte Türkiye'deki bazı isimlere kumpas kurmayı konuştuğu ortaya çıktı. Reza Zarrab mektubu erişime açılırken bakın içinden neler çıktı.

Abone ol

ABD'deki Hakan Atilla davasında Reza Zarrab'ın FBI ile işbirliğine geçtiğimiz yıl başladığı ve Türkiye'den bazı isimlere de kumpas kurma teklifini kabul ettiği ortaya çıktı. Bu arada Reza Zarrab'ın "yalan beyan" ile ilgili konuşmasının yer aldığı mektup erişime açılırken, İranlı iş adamının mahkeme öncesi mahkemede çizilen şemalarını FBI ile günler öncesi çalıştığı kaydedildi.

Hakan Atilla'nın tutuklu olarak yargılandığı davada tanık olarak ifade veren Reza Zarrab'ın dünkü duruşmada merakla beklenen çapraz sorgu kısımına geçildi. İşte Zarrab'ın ifade verdiği beşinci günde yaşananlar:

ABD'li gazeteci Katie Zavadski'nin iddiasına göre, savunma avukatı Fleming, Zarrab'a savcılığın ilgilendiği diğer kişilere tuzak kurulmasının teklif edildiğini ve Zarrab'ın bu kişilerin gözaltına alınabilecekleri yerlere gelmesini sağlamasının talep edildiğini öne sürdü. 

ZARRAB FBI İLE ÇALIŞMIŞ!

Fleming, Zarrab'ın mahkemede çizdiği şemaları daha önce FBI ile birlikte çalıştığını iddia etti. Zarrab ise bunu kabul ederek, soruşturma için benzer şemaları daha önce de çizdiğini doğruladı. 

"TÜRKİYE'YE ÖFKELENDİN"

Atilla'nın avukatı Fleming, Zarrab'ın serbest kalmasına yönelik girişimler sonuç vermeyince, Zarrab'ın Türkiye'dekilere öfkelendiğini söyledi. Zarrab'ın ise buna yanıt olarak , "Hayır, kimseye bir kızgınlığım yok" dediği iddia edildi.

Zarrab, FBI ile işbirliği yapamadan önce işbirliği konusunda anlaşmak için yetkililer ile 12 kez görüşme gerçekleştirdiğini iddia etti. 

 Zarrab, Atilla'nın gözaltına alınmasından önce işbirliği teklifinde bulunduğunu itiraf etti. Buna karşın, Zarrab o dönemde işbirliği yaptığını reddetti.

Zarrab'tan cezaevinde uyuşturucu alemi



"YILLARCA HAPİSTE KALABİLECEĞİMİ SÖYLEDİLER"

Zarrab, Miami'de gözaltına alındıktan sonra kendisine yıllar boyunca hapiste kalmakla yüzleştiğini söylendiğini doğruladı. 

Gelişmeleri duruşma salonunda aktaran ABD'li gazeteci Adam Klasfeld, Twitter hesabından "Zarrab ve savcılık arasındaki anlaşmanın detayları geliyor. Zarrab davadan sonraki herhangi bir aşamada yeni bir kefaletle serbest kalma başvurusu yapılabileceğini söyledi." ifadesini kullandı. 

ZARRAB YALAN SÖYLEDİĞİNİ KABUL ETTİ!

Duruşma salonunda Zarrab'ın ABD'de gözaltına alındıktan sonra gerçekleştiği belirtilen bir telefon konuşması dinletildi. Zarrab, bu konuşmada, "ABD'den hapisten çıkmanın en hızlı yolunun yalan söylemek" cümlesini kullandığını kabul etti. 

Fleming, Zarrab'ın İran tarafından ülkeye girişinin yasaklanıp yasaklanmadığını sordu. Zarrrab, "Bildiğim kadarıyla herhangi bir yasak yoktu cevabını verdi" ve yaşam tarzı nedeniyle İran'a gitmediğini söyledi. 

SAVUNMA AVUKATINDAN 'RUSYA İDDİASI"

Fleming, Zarrab'ın şoförünün Rusya'nın da dahil olduğu bir para aklama şemasında, Türkiye sınırında 15 milyon dolar nakit para ile yakalandığını iddia etti. Zarrab bu iddiayı yalanladı. 

ZARRAB: ATİLLA'YA RÜŞVET ÖDEMEDİM

Atilla'nın avukatı Fleming, Atilla'nın hiçbir zaman rüşvet almadığını söylerken, Zarrab'a "Ve Atilla sizi pek beğenmiyordu" sorusunu sorarken, Zarrab, "Bu doğru hanımefendi" cevabını verdi.

Zarrab, çapraz sorguda Hakan Atilla'ya hiçbir zaman rüşvet ödemediğini tekrar etti. 

Fleming, Aslan ile Zarrab arasında binlerce mesaj gönderildiğini söyledi. 

Fleming, Zarrab'a tanık/itirafçı olmaya karar vermeden önce kendi konuşmalarından herhangi birini dinleyip dinlemediği sorusunu yöneltti. Zarrab ise buna karşılık, "Merakımdan birkaçını açtım ve dinledim" yanıtını verdi. 

 Klasfeld'in iddiasına göre, Zarrab, "Süleyman Aslan Bey ile daha yakın bir ilişkide olduğumuz doğrudur" dedi. 

ABD'li gazeteci Adam Klasfeld'in iddiasına göre, Zarrab çapraz sorguda, "Atilla'dan ben de hoşlanmıyordum ve Süleyman Aslan'a şikayet ettim" dedi. 

Atilla'nın avukatı Cathy Ann Fleming, Zarrab'a kendisini tanıtıyor. Fleming, daha önce Zarrab'ın daha önce kaldığı federal hapishanede Zarrab ile karşılaştıklarını söyledi. Duruşma salonundaki ABD'li gazetecilerin iddiasına göre, Zarrab, Atilla'nın avukatlarıyla görüşmeyi reddettiğini doğruladı. 

Mahkeme salonunda Türkçe ses kayıtları dinletilirken. Zarrab'tan ses kayıtlarını doğrulaması talep edildi. 

"ZARRAB'I SUÇLAYAN MEKTUP KAMU ERİŞİMİNE AÇILACAK"

Gazeteci Brush, yargıç Berman'ın Atilla'nın avukatları tarafından yazılan ve Zarrab'ı cezasını hafifletmek için ifade 'uydurmakla' itham eden mektubun kamuoyunun erişimine açılacağını söylediğini iddia etti.  

ABD'li gazeteci Pete Brush'a göre, yargıç Berman, ABD'nin Zarrab'ın güvenilirliğine zarar verebilecek dökümanları Mehmet Hakan Atilla cephesiyle paylaşma konusunda süreci 'yavaşlatarak' Atilla cephesinin haklarına zarar vermediğini savundu. 

DURUŞMAYA YİNE GEÇ GELDİ

Yargıç Berman, davada tanığın ve iddia makamının kayda geçirdiği dosyaların kamuya açıklaması konusuna ilişkin açıklama yapıyor. 
Yargıç Berman, planlanan saatte yaşanan gecikmenin ardından duruşma salonundakilere 'Yerlerinize oturun' şeklinde seslendi.

Reza Zarrab'ın kızı Alara Zarrab'a bakın Ebru Gündeş saklıyorReza Zarrab'ın kızı Alara Zarrab'a bakın Ebru Gündeş saklıyorReza Zarrab'ın kızı Alara Zarrab'a bakın Ebru Gündeş saklıyorReza Zarrab'ın kızı Alara Zarrab'a bakın Ebru Gündeş saklıyorHABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

Erdoğan'dan Zarrab yorumu! 28 Şubat benzeri bir süreç yaşanıyor

Reza Zarrab soruşturmasında gözaltına alınanların sayısı yükseliyor