BIST 9.125
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,57
HABER /  GÜNCEL

Reza Zarrab'ın ABD'de tutuklanma anı FBI ajanları...

İRAN asıllı Türk vatandaşı İşadamı Reza Zarrab Amerika'da tutuklanmıştı. Bir FBI ajanı Reza Zarrab'ın tutuklanma anını anlattı.

Abone ol

İşadamı Reza Zarrab geçtiğimiz günlerde ABD'de tutuklandı. Hürriyet gazetesinden Tolga Tanış, bir FBI ajanının tutuklanma anı ile ilgili açıklamalarını haberine taşıdı.

Tanış, haberinde, ABD'nin 19 Mart 2016 Cumartesi günü ailesiyle birlikte İstanbul-Miami uçuşunu yapan uçağa bindiğinde Türkiye ve ABD arasındaki yolcu bilgi paylaşımı nedeniyle Zarrab'ın geleceğini öğrendiklerini açıkladı.

HERHANGİ BİR OLAY YAŞANMADAN GÖZALTINA ALINDI

Reza Zarrab'ın uçağının rötar yaptığını belirten Tanış, uçağın 20.53'te piste indiğini belirtti. Zarrab'ın, uçaktan inip pasaport kontrolüne ilerlemesi sırasında kontrolde sorun çıkması nedeniyle başka bir yere gönderildiği ifade edildi.

Tanış, yaklaşık yarım saat sonra federal suçları araştırmakla görevli FBI ajanlarının harekete geçtiğini belirtti. Ve dosyayla ilgili konuşma yetkisi bulunan FBI Ajanı Kelly Langmesser’ın, olayla ilgili ilk kez Hürriyet’e yaptığı açıklamada, "Zarrab 19 Mart akşamı saat 22.20 sularında Miami Uluslararası Havalimanı’nda herhangi bir olay yaşanmadan gözaltına alındı" dedi.