BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,95
ALTIN 2.437,25

Reza Zarrab'dan yalı itirafı! Evet suç işledim...

Reza Zarrab'dan yalı itirafı! Evet suç işledim...

Reza Zarrab dünkü tecavüzle suçlandığı duruşmada Kanlıca'daki yalısında izin almadan tadilat yaparak suç işlediğini, sağ kolum Turgut Happani'nin dolar balyalarıyla çektirdiği fotoğrafın da İran Merkez Bankası için çektirildiğini anlattı.

Reza Zarrab'dan yalı itirafı! Evet suç işledim...

ABD'de sanıklıktan tanıklığa geçip itiraflara başlayan Reza Zarrab, Türkiye'de iken "yasadışı tadilat yok" diye savunma yaptığı Kanlıca'daki yalısı için "Evet yasadışı tadilat yaptım ve suçtu" dedi. 17 Aralık soruşturması kapsamında en çok gündem olan fotoğraflardan biri olan adamlarının para balyalarıyla çekildiği fotoğraflar için de isim verdi. Zarrab'dan Zafer Çağlayan'ın o meşhur saati ile ilgili de itiraflar geldi. Dünkü duruşmaya, Zarrab'ın aynı hücrede kaldığı 62 yaşındaki siyahi bir mahkuma tecavüz ettiği iddiası damga vururken, Zarrab bu iddiayı reddetti. yaptığı yasadışı tadilat nedeniyle uzun süre gündemde kalan Kanlıca'daki yalı ve "sağ kolum" dediği Turgut Happani'nin para balyalarıyla çektirip sosyal medyada paylaştığı paralarla ilgili de dikkat çeken itiraflarda bulundu.

Reza Zarrab'dan yalı itirafı! Evet suç işledim...

EBRU GÜNDEŞ: HERŞEYİ REZA YAPTI Reza Zarrab'ın eşi Ebru Gündeş için satın aldığı Kanlıca'daki yalıda tadilat yapması ve buna göz yumulması uzun süre gündem olmuştu. Zarrab iki yalıyı birleştirip ortasına camdan asansör koydurup bir de yalılardan birinde yükseltme yapmıştı. Skandal tadilatın ortaya çıkması üzerine dava açılmış, Reza Zarrab ifade vermeden ABD'de tutuklanmış Ebru Gündeş de Zarrab tutuklandıktan sonra verdiği ifadesinde "Herşeyi Reza yaptı" demişti.

Reza Zarrab'dan yalı itirafı! Evet suç işledim...

YALI İLE İLGİLİ HAKKIMDAKİ SUÇLAMALAR DOĞRU: Halk Bank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'nın avukatı Fleming, dünkü duruşmada Reza Zarrab’a, Haziran 2016’da Türkiye’de sahip olduğu yalının tadilatı konusunda “yetkililere yalan söyleyip söylemediğini de” sordu. Zarrab bu soruya “Bu konuda neler yaşandığını tam tarihleriyle hatırlamamakla beraber hakkımda yapılan suçlamalar doğrudur” yanıtını verdi. Avukatın “Peki bu yalı üzerinde yaptığınız tadilat ceza gerektiriyor muydu?” sorusuna ise “Herhalde öyledir” şeklinde yanıt verdi.

Reza Zarrab'dan yalı itirafı! Evet suç işledim...

O FOTOĞRAFLAR İRAN MERKEZ BANKASI İÇİN: Avukatlar duruşmada Zarrab’a iki tane de fotoğraf gösterdi. (Fotoğraflardan birisinde Zarrab diğerinde ise üç kişi para balyalarıyla poz verir halde görülüyor) Söz konusu fotoğrafları doğrulayan Zarrab “Bunun döviz bürosu işlettiği sırada, İran Merkez Bankası için hazırlanan fotoğraflar olduğunu” anlattı. Zarrab ikinci fotoğraftakilerinde iki çalışanı ile kuzeni olduğunu anlattı.