BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,81
ALTIN 2.508,15
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Reza Zarrab'a 3 özel plaka mı verildi?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya, İçişleri eski Bakanı Muammer Güler'in talimatıyla Reza Zarrab'a 3 özel plaka tahsis edildiği iddiasının doğru olup olmadığını sordu.

Abone ol

Tanrıkulu, İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde şöyle dedi:

"İçişleri eski Bakanı Muammer Güler'in talimatıyla Reza Zarrab'a 3 özel plaka tahsis edildiği iddiası doğru mudur? İddia doğru ise bu 3 plaka hangi yasal gerekçelerle Reza Zarrab'a tahsis edilmiştir?

Polis tarafından bu 3 plakanın tespit edilemediği iddiası doğru mudur?

Türkiye Cumhuriyeti'nde plakaların kime ait olduğu bilgisine ulaşılamamasının sebebi nedir?

İlgili plakalara trafik cezası kesilse bile tahsilat yapılamadığı iddiası doğru mudur? İddia doğru ise, 2013 yılı sonuna doğru birçok vatandaşımıza geçmiş dönem trafik borçları bile intikal ettirildiği halde, 3 plakaya ait kesilen trafik cezalarının tahsilatının yapılamamasının sebebi nedir?

Bu durum güvenlik zafiyeti olduğu iddialarını güçlendirmekte midir?

İçişleri eski Bakanı Muammer Güler'in oğlu Barış Güler "koruma polis görevlendirilmesi ve trafikte güvenlik şeridini de kullanmak için özel plaka tahsisi' konusunda yetkili kişi midir? Reza Zarrab'ın Barış Güler'den böyle bir istekte bulunduğu iddiası doğru mudur?

Reza Zarrab'a 3 adet "özel tahsisli plaka' için onay belgesi hazırlanarak İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısının imzasıyla plakaların tahsisi yapıldığı iddiası doğru mudur? İddia doğru ise bu Müsteşar Yardımcısı kimdir?

Bütün iddialar doğru ise, Reza Zarrab'ın hala bu 3 plakayı kullanmasının gerekçesi nedir? Konu ile ilgili yapılan soruşturma var mıdır? Varsa hangi aşamadadır veya sonuçları nelerdir?"