BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,71
ALTIN 2.410,70
HABER /  GÜNCEL

Reza Zarrab, Hakan Atilla'nın tutuklanmasına şaşırmış!

Reza Zarrab'ın ifadesinin alınmasının altıncı gününde Hakan Atilla'nın avukatları tarafından sorgulanmasına devam edildi. Zarrab'ın Hakan Atilla'nın tutuklandığına çok şaşırdığını söylemesi dikkat çekti.

Abone ol

Eski Halkbank Uluslararası Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'nın, ABD'nin İran yaptırımlarının ihlal edilmesiyle suçlandığı davada tanık olmayı kabul eden Reza Zarrab New York'taki mahkemede altıncı günde ifade vermeye devam etti. Zarrab, mahkemeye Hakan Atilla konusunda yalan söylediğini kabul etti.

Hakan Atilla'nın tutuklandığına çok şaşırdığını söyleyen Zarrab, İran'ın dini lideri Hamaney ve İran eski Cumhurbaşkanı Ahmedinejat'la hiç görüşmediğini iddia etti. Reza Zarrab'ın ifade verdiği altın günkü duruşması Türkiye saati ile 17.20'de başladı. Zarrab'ın Hakan Atilla'nın tutuklanmasına ilişkin söyledikleri oldukça dikkat çekti. 

YALAN SÖYLEDİĞİNİ KABUL ETTİ

Reza Zarrab'ın, savcılıkla birlikte davanın ilk günden itibaren İran ile yapılan ticarette Hakan Atilla'nın tüm organizasyonu yapan kişi olarak lanse etmesiyle ilgili savunması dün gece çöktü. Hakan Atilla'nın avukatı Flemming, Zarrab'ın duruşmanın ilk günlerinde çıkardığı görüşme takvimini hatırlattı ve Nisan ayındaki görüşmelerde Atilla ile görüşüp görüşmediğini sordu. Zarrab, böyle bir görüşme olmadığını söylemesi üzerine yazışmaları ve görüşmeleri hatırlatan Flemming, Zarrab'ın gıda ticaretiyle ilgili evrak arayışını örnek gösterdiği ve gıda ticaretten Atilla'nın bilgisinin olmadığını, evrak arayışının nedeninin de bu olduğunu söyledi. Flemming'in savunması karşısında zaman zaman zor anlar yaşayan Zarrab, mahkemede yalan söylediğini kabul etti. Zarrab, söylediğinin aksine Hakan Atilla'nın altın ticaretinden sonra yapılan hayali gıda ticaretinde, evrakların sahte olduğuna ilişkin  herhangi bir bilgisinin olmadığını söyledi. Zarrab'ın bu itirafı, Hakan Atilla'nın söylendiği gibi hayali ticaretin en tepesindeki isim olduğu yönündeki iddiayı da çürüttü.

AVUKATTAN ZARRAB'A EBRU GÜNDEŞ SORUSU 

Avukat ile Zarrab'ın diyaloğunun şöyle geliştiği iddia edildi;

Fleming: Türkiye'de ünlü bir pop şarkıcısıyla evliydiniz, bu doğru mu?

Zarrab: Bu doğru hanımefendi.

Fleming: Pop şarkıcısı olan eşinizle sık sık magazin sayfalarındaydınız, doğru mu?

Zarrab: Doğru, gazete ve dergilerde bizimle ilgili yayınlanmış haberler bulunuyordu.

Avukat Fleming, Zarrab'a magazin basınının çektiği lüks yaşamını gösteren bazı fotoğrafları sordu. Zarrab "Bu fotoğraflar medya tarafından gizlice çekilmiş ve yayınlanmış görüntülerdir. Basında bizle ilgili çıkan haberlerin yüzde 99'u uydurma ve yalan haberlerdi" dedi.

ZARRAB TUTUKLANMASINA ŞAŞIRMIŞ

Avukatın, "Hakan Atilla tutuklandığında çok şaşırdığınızı söylemişsiniz." ifadesine Zarrab'ın 'Evet' yanıtını verdiği aktarıldı.

Zarrab'ın, asla Hamaney'le görüşmediğini söylediği ve "Ayrıca hiçbir zaman [İran Cumhurbaşkanı] Sayın [Mahmut] Ahmedinejad'la da görüşmedim, hanımefendi" dedi.

Avukat Fleming'in, Yargıç Berman'a, "Sayın Yargıç, sanırım bugün ses kayıtlarını düzenlemiş bulunuyoruz." dediği iddia edildi.Sözü edilen kayıtlar dünkü duruşmada dinletilmemişti.

ZARRAB: HAKAN ATİLLA'NIN OFİSİNE GİTMEDİM

Mahkeme salonunda, savunmaya ait bir ses kaydı çalındığı ifade ediliyor. Ses kaydının, Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan, Zarrab ve Atilla'nın yaptığı bir toplantının ardından, Zarrab ve Aslan'ın yaptığı bir telefon konuşmasına ait olduğu belirtiliyor.

"Bu arada Zarrab'a Atilla'nın ofisine hiç gitmediniz, değil mi?" diye sorulduğu iddia edildi. Zarrab ise "Hayır efendim, binanın hangi katında olduğunu bile bilmiyorum" diye yanıtladı.

İtirafçı Zarrab işlerini etkiledi mi? Ebru Gündeş yılbaşında ne kadar kazanacakİtirafçı Zarrab işlerini etkiledi mi? Ebru Gündeş yılbaşında ne kadar kazanacakİtirafçı Zarrab işlerini etkiledi mi? Ebru Gündeş yılbaşında ne kadar kazanacakİtirafçı Zarrab işlerini etkiledi mi? Ebru Gündeş yılbaşında ne kadar kazanacakHABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

Zarrab Davası'nda yargılama yapanlara suç duyurusu

Zarrab'ın babası da ABD'de itirafçı olmuş!