BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,56
HABER /  GÜNCEL

Reyhanlı ve Kilis'e roketli saldırılar: Ölü ve yaralı var!

Hatay'ın Reyhanlı ilçesine Suriye tarafından art arda roketler atıldı. Kilis'te de Ahmet Rasim Caddesi üzerinde bulunan 3 katlı binaya Afrin tarafından atılan roket isabet etti. Saldırılarda 1 kişi ölürken onlarca kişi yaralandı.

Abone ol

PKK/PYD'den Türkiye'ye roketatarlı saldırı. YPG kontrolündeki Afrin'den Hatay Reyhanlı'ya yönelik roketli saldırıların ardından dün akşam 20.25'te de Kilis’e 4 roket isabet etti. Yarlanan 7 kişi hastaneye kaldırıldı.

Hatay Valisi Ata ise Reyhanlı ilçesine yönelik saldırılarda 47 kişinin yaralandığı bunlardan 17'sinin Suriye uyruklu olduğunu söyledi. Atılan füzenin Katyuşa olabileceğini söyleyen Vali Ata, yaralılardan bir tanesinin hayatını kaybettiğini belirtirken saldırının Afrin'den yapıldığını değerlendirdiklerini ve TSK'nın saldırıya misliyle cevap verdiğini kaydetti. 

Öte yandan Kilis'te, kent merkezine Suriye'nin Afrin bölgesinden ateşlenen 4 roket düştü. Alınan ilk bilgilere göre, Afrin'deki terör örgütü PYD/PKK mensuplarınca dün saat 20.00 sıralarında peş peşe ateşlenen roketler, Ekrem Çetin ve Barış mahallelerindeki 4 eve isabet etti. OIay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralanan 7 kişi, Kilis Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.  Bu arada, patlama nedeniyle park halindeki bazı araçlar hasar gördü, ev ve iş yerlerinin camları kırıldı.

"YARALILARIMIZIN HAYATİ RİSKİ YOK"

Vali Mehmet Tekinarslan, Belediye Başkanı Hasan Kara ile olay yeri ve hastaneye giderek incelemelerde bulundu. Tekinarslan, hastane çıkışında AA muhabirine yaptığı açıklamada, iki mahalleye 4 roketin isabet ettiğini söyledi. Tekinarslan, "Olayda 2'si Suriyeli olmak üzere 7 kişi yaralandı. Hepimize geçmiş olsun, yaralılarımızın hayati riski yok, hepsine müdahale edildi" diye konuştu.

Bu arada, saldırının ardından sınırda konuşlu topçu birliklerince, teröristlerin bulunduğu alanlar Fırtına obüsleriyle ateş altına alındı.

Orgeneral Hulusi Akar Suriye sınırında

HATAY'A 11 FÜZE

Hatay Valiliği de Reyhanlı’ya yönelik roketli saldırılarla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, 11 roketin 9unun ilçe merkezine 2sinin de ilçe dışında boş araziye düşerek, infilak ettiği belirtildi. Valiliğin açıklamasında şöyle denildi:

"Afrin bölgesinden PYD/PKK tarafından atıldığı değerlendirilen; saat 15.28'de 6 adet, saat 18.40 sıralarında 5 adet olmak üzere toplam 11 adet füzenin, 9'u ilimiz Reyhanlı İlçe merkezine, 2'si ilçe dışında boş araziye düşerek infilak etmiştir. Saat 15.28'de ilçe merkezine düşen 6 adet füze ile saat 18.40'da yine ilçe merkezine olmak üzere düşen 3 adet füzenin infilak etmesi sonucu; 30’u Türk vatandaşı, 17’si Suriyeli olmak üzere toplam 47 kişi yaralı olarak ilimizdeki çeşitli hastanelere sevk edilmiştir. Suriye vatandaşı bir kişinin hayatını kaybettiği her iki olayda, 42 kişi ayakta tedavilerinin ardından taburcu edilmiş, 4 kişinin tedavileri ise halen devam etmektedir. 15 araç, 4 mesken ve 10 iş yerinde oluşan hasar ile ilgili olarak zarar tespit ve hasar tespit komisyonları çalışmalara başlamış olup, gelişmelerden ayrıca bilgi verilecektir."